Stichting Gezond Coevorden zet in op bevorderen gezondheid Coevordenaren

Coevorden - Inwoners van de gemeente Coevorden met een lage opleiding en een laag inkomen leven gemiddeld zeven jaar korter. Daar wil de maandag officieel opgerichte stichting Gezond Coevorden verandering in brengen.

Wouter van der Kam, raad van Bestuur Saxenburgh Groep, Annelies Möhlmann, directeur bestuurder van Maatschappelijk Welzijn in Coevorden en huisarts Gerda van der Woude van huisartsenpraktijk Meander zetten maandagmiddag hun handtekening onder de akte.

Kostengroei verlagen

Volgens voorzitter Annelies Möhlman ligt in delen van de gemeente Coevorden de levensverwachting lager ligt dan het landelijk gemiddelde. ,,Inwoners met een lage opleiding en een laag inkomen leven hier gemiddeld zeven jaar korter. Door de oprichting van deze stichting en de benoeming van dit bestuur kunnen we de samenwerking tussen inwoners, huisartsen, het maatschappelijk welzijnswerk en de zorginstellingen nog verder versterken en uitbouwen.”

Maar er zijn meer doelen, zegt Möhlman. ,,Ook pleiten wij voor kwalitatief betere ondersteuning en zorg. De kosten van ondersteuning en zorg nemen toe. Die kostengroei willen we verlagen en tegelijkertijd zorgverleners hier in de gemeente Coevorden houden.”

Gezondheidscentrum De Veltstroom

Wethouder Joop Brink zegt dat er al goed wordt samengewerkt tussen inwoners, huisartsen, welzijnswerk en zorginstellingen. ,,Gezondheidscentrum De Veltstroom in Coevorden is daarvan een mooi voorbeeld. Hierin werken huisartsen, medisch specialisten, apothekers en paramedici onder één dak samen aan een gezonde regio. Met deze stichting komt er hopelijk nog meer moois tot stand.”