Leer ijzerkoeken bakken dankzij receptenboek van Stedelijk Museum Coevorden in Nederlands én Duits

Coevorden - De zowel in Nederland als in Duitsland geliefde traditie van ijzerkoeken bakken krijgt volgende maand een tweetalig receptenboek.

In het boek ‘IJzerkoeken: grensoverschrijdende recepten’ van Stedelijk Museum Coevorden, Heimatverein Bentheim en Emslandmuseum Lingen staan recepten die in het afgelopen jaar zijn aangedragen uit Zuidoost-Drenthe, Emsland en Grafschaft Bentheim.

Recept uit North Carolina

Maar ook ver daarbuiten, aldus directeur Stefanie Horneman-Ottens van het Stedelijk Museum Coevorden. ,,Zelfs een Coevordenaar, die in North Carolina is neergestreken, heeft gereageerd.” Ook staat in het boek een recept voor ijzerkoeken speciaal voor honden.

Topkoks Roderik Seubers van Restaurant de Gaffel in Valthe en Manuel Ribeiro van Casa Manuel in Nordhorn hebben speciaal voor het boek een nieuw recept samengesteld.

Ook de historie rondom ijzerkoeken komt aan bod.

Het boek is vanaf begin december verkrijgbaar bij Stedelijk Museum Coevorden, Tourist Info Coevorden, The Read Shop Coevorden en het Emslandmuseum in Lingen.