Protos bekert verder; knock-out voor CSVC en Sweel

Coevorden / regio - Protos zag zondagmiddag de eerste periodetitel aan haar neus voorbij gaan, maar plaatste zich – als enige Coevorder club – wel op overtuigende wijze voor de tweede knockoutronde van de noordelijke districtsbeker. Asser Boys werd op eigen veld met 0-4 verslagen.

De Assenaren hadden in het eerste bedrijf wel een licht overwicht, maar verzuimden de kansen af te maken. Protos deed dat wel: in de 22e minuut zette A-junior Tygo Jager de gasten uit Steenwijksmoer op voorsprong. In de tweede helft profiteerde Protos optimaal van de slordigheden van Asser Boys. De ploeg van Roeland Kwint liep door doelpunten van Michel Overweg, Bas Smits en Jelle Mittendorff eenvoudig uit naar 0-4.

Achilles 1894 - CSVC: 4-0 

CSVC ging in Assen in de eerste ronde knock-out tegen een veel sterker Achilles 1894: 4-0. De Coevorder hoofdmacht zet alle kaarten op de competitie en trainer-coach Reinoud Haak greep het bekerduel tegen competitiegenoot en koploper Achilles 1894 dan ook om een aantal basisspelers rust te geven. Hilko Koster, Justin Regtop en Jurriaan Veldhuis bleven daarom langs de zijlijn.

Haak gaf een aantal beloftevolle jeugdspelers de kans zich te bewijzen. De spelers die een kans in de basis kregen toonden in de openingsfase wel degelijk vol voor de winst te willen gaan, maar de Assenaren bleken duidelijk een maatje te groot voor CSVC.

Na een kwartier kwam Achilles 1894 op voorsprong en daarna liepen de Coevordenaren achter de feiten aan. CSVC kon tot de rust de schade nog wel beperkt houden tot 1-0, maar moest in de tweede helft toestaan dat Achilles 1894 uitliep naar een ruime zege. Man of the match was Evan Sturing, die de gehele Asser doelpuntenproductie voor zijn rekening nam.

Hardwerkend Sweel in tweede helft onderuit 

Ook voor Sweel zit het bekertoernooi er al weer op. De hardwerkende formatie uit Zweeloo kon zaterdag 3e klasser SVM op ’t Alterbarg niet van de zege afhouden: 2-4. De equipe van Jarno Rotgers stapte echter met opgeheven hoofd uit het bekertoernooi, want vooral in de eerste helft was er van klassenverschil nauwelijks sprake.

Op strijd en werklust van Sweel hadden de gasten uit Marknesse voor rust nauwelijks antwoord. Richard Speelman opende in de 35e minuut de score. Uit een vrije trap van Twan Jalving gleed de Sweel-aanvaller de bal tegen de touwen. Sweel kon de voorsprong tot de rust vrij gemakkelijk consolideren. In de tweede helft was de polderploeg de bovenliggende partij en werd Sweel ver teruggedrongen. In de 53e minuut scoorde Zowie Smit de gelijkmaker. Amper bekomen van de dreun, zette Arno van der Plas vijf minuten later de 1-2 op het bord. SVM drong steeds meer aan en kreeg ook een paar goede schotkansen, maar een derde treffer bleef vooralsnog uit.

Aan de andere kant ging de thuisploeg driftig op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde resultaat op. Twan Jalving bekroonde in de 72e minuut een snelle counter en zette de partijen weer op gelijke hoogte 2-2. Een verrassing leek in de maak, maar de vreugde was van korte duur. Een fout in de Sweel-verdediging werd vijf minuten later door Chris Berndsen genadeloos afgestraft: 2-3. Sweel probeerde nog wel iets te forceren, maar na de 2-4 in de 81e minuut van opnieuw Berndsen was het pleit beslecht.