Raptim pakt eerste periodetitel; Dalen stelt teleur; zeperd voor VIOS en Sleen sprokkelt punt

Coevorden - Raptim heeft zondagmiddag in de 3e klasse C de eerste periodetitel veroverd. De ploeg van Jan Wielink versloeg promovendus Westerwolde met 3-0.

De nieuwe koploper was op sportpark Klinkenvlier heer en meester en dat het bij rust ‘slechts’ 2-0 bleef mocht haast een wonder worden genoemd.

Na een halfuur spelen zette Stan Meppelink de meer dan verdiende 1-0 op het bord. Vlak voor rust verdubbelde Meppelink vanaf de strafschopstip de marge. Daaraan ging een handsbal van Elroy van der West op de doellijn vooraf, die door arbiter Louwes uit Zwartemeer bovendien met een rode kaart van het veld werd gezonden.

In de tweede helft verzuimden de slordig spelende Coevordenaren een monsterscore te boeken tegen de ploeg ut Vlagtwedde. Tussen alle gemiste kansen door – en puik keeperswerk van doelman Henk Hebers van Westerwolde - prikte Marnix Leferink wel de 3-0 binnen.

ASVB - Dalen: 2-0

Een klasse hoger kon Dalen de 4-3 zege op Gruno van vorige week geen vervolg geven. De ploeg van Michel Kerkdijk leed in Blijham een teleurstellende 2-0 nederlaag tegen ASVB. De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, maar de Oost-Groningers waren op een moeilijk bespeelbaar veld het meest fortuinlijk.

Beide ploegen creëerden in de eerste heft nauwelijks doelkansen en de brilscore was dan ook een logisch gevolg: 0-0. Direct na rust kwam het duel tot leven. In de 48e minuut leek Dalen na een scrimmage op voorsprong te komen, maar de bal belandde op de paal. Met nog een kwartier op de klok kwamen de Oost-Groningers via een treffer van Wout Siemens op voorsprong. De ploeg van Michel Kerkdijk probeerde nog wel wat te forceren, maar een treffer van Tijmen Venhorst werd wegens aanvallen van de keeper door arbiter Schram uit Leeuwarden afgekeurd. In de slotfase gooide Erwin Aukes de wedstrijd definitief in het slot.

EHS ’85 - VIOS(O): 8-2

VIOS(O) beleefde op bezoek bij EHS ’85 een complete off-day en verloor met liefst 8-2. De zeer matig spelende ploeg van Alex Padding oogde geen moment alsof het in Emmerschans een vuist kon maken.

VIOS(O)keek al na dertig minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer en de 5-0 voorsprong voor EHS ’85 – na een uur spelen – was dan ook een logisch gevolg. Jarno van Dalen deed uit een voorzet van Guus Kok nog wel iets terug, maar dat was slechts voor de statistiek. Met nog een kwartier te spelen liep de schade verderop op tot 7-1. In de slotfase scoorde Gijs Loof uit een afstandsschot de 7-2, maar het slotakkoord was voor uitblinker Boy Mestemaker: 8-2.

VIOS (O) staat in de 4e klasse D op de tiende plaats met acht punten uit evenzoveel wedstrijden.

DSC ’65 - Sc Balkbrug bij 1-0 gestaakt

DSC ’65 leek zondagmiddag op weg naar de tweede zege van het seizoen, maar het duel werd in de 70e minuut gestaakt door een voetblessure van arbiter Erik Tooi uit Erica. De ploeg van Jordy Boer kwam al na tien minuten op voorsprong door een kopgoal van Quinten de Zoete. In de tweede helft leek de 2-0 een kwestie van tijd, maar door de blessure van de leidsman kon DSC ’65 het karwei op sportpark De Hoop tegen de rode lantaarndrager niet afmaken. De equipe uit Dalerveen staat elfde met zes punten uit zeven duels.

Sleen - Zwartemeerse Boys: 1-1

Het duel tussen Sleen en Zwartemeerse Boys eindigde in 1-1. In de eerste helft was Sleen veruit de bovenliggende partij. De bezoekers uit Zwartemeer kwamen in de 28e minuut uit een van de spaarzame aanvallen echter wel op voorsprong. Arjan Goeree bracht vijf minuten voor het rustsignaal van arbiter Hielkema de partijen weer op gelijke hoogte. De tweede helft was van beide kanten rommelig. Zwartemeerse Boys leek nog op voorsprong te komen, maar de goal werd geannuleerd. Sleen blijft twaalfde met zes punten uit acht duels.