FOTO’s: Sint zorgt voor waar kinderfeest in Coevorden

Coevorden - Nee, in Coevorden was er zaterdag geen pro-Zwarte Piet-protest en ook geen anti-Zwarte Piet-protest. Het werd in hartje vestingstad een waar kinderfeest en zo hoort het natuurlijk ook te zijn. De kinderen zelf konden de afgelopen tijd kijken naar het Coevorder sinterklaasjournaal, in aanloop naar de langverwachte komst van de grote kindervriend.

De intocht van Sinterklaas - hij kwam zoals altijd aan per boot met de o zo toepasselijke naam Madrid - verliep perfect volgens de organisatie. Geen wanklank dus bij de aankomst van de goedheiligman en zijn trouwe gevolg uit het verre Spanje in de Coevorder haven. Overigens waren er liefst drie boten betrokken bij de kleurrijke intocht.

Wel was het waterkoud, maar dat mocht de grote pret in de stad niet drukken. Naast burgemeester Bert Bouwmeester waren onder anderen Natalie Massa, Norah Wessel en Shahin Sanli van de partij. Zij zijn respectievelijk de nieuwbakken Miss Ganzenhoedster, Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder.

Ook werd er zaterdagmiddag nog gedanst met de immer vrolijke pieten door Natalie, Norah en Shahin. En de Spaanse weldoener? Die zag dat het goed was.

De foto's zijn gemaakt door Iris Groen.