Koninklijke erepenning voor 100-jarige muziekvereniging Excelsior Oosterhesselen

Oosterhesselen - Muziekvereniging Excelsior uit Oosterhesselen heeft zich geen mooier verjaardagscadeau kunnen wensen.

Tijdens de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in sporthal De Goorn reikte burgemeester Bert Bouwmeester vrijdagavond de koninklijke erepenning uit aan voorzitter Bart Kruimink. Aansluitend gaf het orkest een mini-concert.

Omdat de commissaris van de Koning in Drenthe Jetta Klijnsma verhinderd was, reikte Bouwmeester de penning uit.

De receptie vormde de aftrap van een feestweekend vol activiteiten rondom Excelsior.

Van fanfare tot malletband

Bouwmeester noemde Excelsior een bloeiende vereniging die op het hoogste muzikale niveau musiceert en die een belangrijke rol vervult binnen de bevolking van het gebied rondom Oosterhesselen.

,,De muziekvereniging staat open voor veranderingen en blijft zich ontwikkelen op verschillende vlakken. Hierbij wordt altijd verbinding met het dorp gezocht en gevonden.”

Excelsior was gedurende enkele decennia een harmonieorkest en werd in 1949 een fanfare. Tegenwoordig heeft de vereniging 73 leden, met naast een fanfare ook een malletband en een klein orkest.

De Toorn van Thunaer

Dit jaar heeft de muziekvereniging Excelsior nog meegewerkt aan het prachtige theaterproject De Toorn van Thunaer. Voor het stuk is een gevarieerd aanbod van ruim twintig liederen en muziekstukken gecomponeerd. ,,Dat was de kroon op hun werk in de aanloop naar het 100-jarig bestaan”, zei Bouwmeester.

Jeugdorkest

In het bijzonder roemde de burgemeester de inzet voor de jeugd. ,,Zo is er een samenwerking ontstaan met een aantal andere orkesten in de gemeente zodat er maandelijks gerepeteerd kan worden door het samengestelde jeugdorkest. Dit heeft al geleid tot een aantal gezamenlijke concerten.”

De koninklijke erepenning wordt als symbool van waardering door de koning verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen met bijzondere verdiensten.