Burgemeester Coevorden plaatst woedende tweet over diefstal lood bij Kasteel en noemt daders 'losers'

Het enige kasteel van Drenthe, daar blijf je met je tengels van af. Dat twittert burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden, nu dieven het lood uit een aantal kozijnen van Kasteel Coevorden hebben gestolen.

,,Wat een trieste armoedzaaier ben je, als je het lood moet gaan stelen van het enige kasteel in Drenthe”, aldus Bouwmeester die zijn woede op emotionele wijze uit in de donderdagmiddag geplaatste tweet.

Onlangs ontdekten schilders dat er lood op het dak was gestolen. Tegenover RTV Drenthe meldt managing director Kees Dekker van Kasteel Coevorden dat hij zelf niet van de diefstal op de hoogte was.

‘Er is nog geen aangifte gedaan’

De burgemeester hoopt dat eventuele getuigen van de diefstal zich snel bij de politie gaan melden. Politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer meldt dat er nog geen aangifte is gedaan.

De Groningse internetondernemer Ben Woldring nam in maart 2013 de erfpacht van Jos Wijland over van het uit de elfde eeuw stammende kasteel van Coevorden, maar ook van hotel De Vlijt en het Gouvernement. Sindsdien is Woldring exploitant van het restaurant en hotel.