Catering Van ’t Hooge neemt Ermerstrand over: ‘Recreatiepark is toe aan nieuw elan’

Cateringbedrijf Van ’t Hooge uit Hoogeveen heeft alle horeca en activiteiten van recreatiepark Ermerstrand in Erm overgenomen. Dat meldt directeur Inge van ’t Hooge.

De overname betreft het restaurant bij het strand, de snackbar, het strand met dagrecreatie, de zalen, restaurant bij de waterskibaan de waterskibaan en de outdooractiviteiten. ,,Alles behalve het vakantiepark met de huisjes”, aldus de kersverse eigenaar.

Van ’t Hooge neemt acht vaste personeelsleden over, onder wie bedrijfsleider Bertine Broekroelofs. Het vastgoed van het Ermerstrand blijft in het bezit van drie investeerders, waarmee Van ’t Hooge een overeenkomst heeft getekend.

‘Stuk bezieling ontbrak’

Van ’t Hooge heeft grootse plannen met het Ermerstrand. ,,We zagen de laatste jaren dat het Ermerstrand stuk liep op een stuk bezieling. Steeds weer werd gezocht naar iemand die het horecagedeelte met passie kon runnen. Nu willen wij het park nieuw elan geven. Daar is het Ermerstrand echt aan toe.”

Dat nieuwe elan begint volgens haar met een simpel kopje koffie. ,,Dat serveer je niet met melkpoeder, maar met echte melk én van verse koffiebonen. Met daarnaast een stuk ambachtelijk gebak met echte slagroom.”

Gratis parkeren

Een ander verbeterpunt noemt zij het parkeren. ,,Bezoekers zagen het betalen per persoon als een struikelblok. Wij gaan een slagboom plaatsen zodat niet meer per persoon maar per auto betaald moet worden. Op vertoon van het parkeerkaartje krijgen betalende bezoekers van een horecapunt of van de waterskibaan een uitrijkaart, zodat parkeren dan gratis is.”

‘Zo’n prachtige plek moet niet seizoensgebonden zijn’

De kiem van de overname deed zich afgelopen mei aan. Volgens Van ’t Hooge was er sprake van een samenloop van omstandigheden. ,,Toen Ermerstrand wegens te weinig koks contact met ons opnamen of wij een kok konden uitlenen, leidde dat tot het uitbesteden van de grote buffetten voor bijeenkomsten en bruiloften. Vervolgens kwam in juli de vraag of wij wellicht de volledige exploitatie wilden overnemen. In september werden de plannen concreet en in de laatste week van oktober zijn de contracten getekend. Vanaf 1 december zwaaien wij de scepter over de horeca en de dagrecreatie.”

Bezoekers gaan vooral in aanloop naar de zomer merken dat het park gaat veranderen. ,,Als eerste willen we het terras gaan opknappen, met overal hetzelfde meubilair, en willen we de uitstraling van de zalen en restaurants aanpakken. Tevens vernieuwen we de materialen voor de waterskibaan. Maar we denken ook al na over het organiseren van een kerstbingo en een nieuwjaarsduik.”

Inge van ‘t Hooge noemt de natuur als grootste x-factor van het Ermerstrand. ,,Zo’n prachtige plek moet niet seizoensgebonden zijn. Daar moet je het hele jaar dingen kunnen ondernemen en bezoekers willen ontvangen.”

Van FC Emmen tot Thialf

Catering Van ‘t Hooge is eigenaar van onder meer grandcafé De Heeren van Coevorden, Brasserie Fair in Hoogeveen, verzorgt de catering bij FC Emmen en bij diverse bedrijfsrestaurants en is horecapartner van IJsstadion Thialf in Heerenveen.