Coevordenaar spreekt jongeren aan op vandalisme en krijgt klappen (en zijn hond een schop)

Coevorden - Een man die zondagavond even voor elf uur in de Harm Tiesingstraat in Coevorden zijn hond uitliet heeft klappen moeten incasseren, omdat hij twee jongens en twee meiden tussen de 16 en 20 jaar containers zag omtrappen en hen aansprak op hun gedrag.

Volgens de politie duldde een van de jongens het commentaar van de man niet en sloeg hem in het gezicht.

Geslagen met parfumflesje

Daarna pakte de jongen een glazen parfumflesje uit zijn binnenzak en sloeg het slachtoffer met het flesje tegen zijn gezicht aan, met als gevolg een hoofdwond ter hoogte van zijn slaap.

,,Ook gaf de jongen de hond een schop waardoor het beestje in de lucht vloog. Tijdens de mishandeling werd het slachtoffer ook nog bedreigd dat hij neergestoken zou worden”, zegt de politie. ,,De andere jongeren hebben tijdens de mishandeling gewoon staan toekijken.”

Signalement

Volgens politiewoordvoerder Grietje Hartstra was de dader tussen de 16 en 20 jaar, droeg hij een zwart met witte jas met horizontale strepen en een capuchon. Hij had hij kort zwart stekelig haar.

Politie zoekt tips en getuigen

De politie in Coevorden is op zoek naar getuigen van deze mishandeling of eigenaren van camerabeelden in de buurt van de Harm Tiesingstraat.