Terechte nederlaag voor zwak spelend CSVC; opnieuw verlies VCG; ruime zege NKVV

CSVC incasseerde zaterdagmiddag de tweede nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij Sc Lutten werd met 2-0 verloren. De Coevordenaren speelden in Overijssel geen moment als een subtopper.

De oranjehemden kregen in de eerste helft nauwelijks vat op de fanatiek spelende Luttenaren. De thuisploeg kwam al na tien minuten aan de leiding. Een hoekschop werd door de verdediging van CSVC slecht weggewerkt waarop de bal opnieuw werd voorgebracht. Weifelend ingrijpen bood de mee opgekomen verdediger David Koopman de kans om de bal langs doelman Rogier Assen te koppen.

Sc Lutten hield het heft in handen en in een povere eerste helft mocht CSVC uiteindelijk nog blij zijn dat met een 1-0 achterstand de rust werd gehaald. Bovendien moest verdediger Jurriaan Veldhuis halverwege de eerste helft met een scheenbeenblessure de strijd staken En ook de voor hem ingevallen Erwin Brinker haalde het rustsignaal niet. Na een kopduel viel Brinker met een hoofdwond geblesseerd uit en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Tweede helft

Direct na rust verdubbelde David Koopman bijna identiek aan de 1-0 de marge. De 2-0 bleef lang op het scorebord staan. Pas in de slotfase kreeg CSVC greep op het duel. Dat leverde tegen de moegestreden Luttenaren wel kansen op, maar doelpunten werden niet gescoord.

Komende zaterdag (15.00 uur) speelt CSVC in de eerste knock-outronde van noordelijk districtsbekertoernooi in Assen tegen klassengenoot Achilles 1894. De Assenaren verzekerden zich zaterdagmiddag in de derde klasse D van de eerste periodetitel. CSVC staat - op acht punten achterstand van Achilles 1894 - nog altijd op een keurige gedeeld derde plaats.

VCG - SETA: 1-3

VCG heeft zich zaterdagmiddag niet kunnen revancheren voor de 3-1 nederlaag vorige week tegen NWVV. De ploeg van Berry Beuker verloor op sportpark De Heidepol in een teleurstellend duel met 1-3 van SETA. De bezoekers uit Musselkanaal kwamen na een kwartier op 0-1. Bij de goal zag doelman Youri Smit er niet goed uit. Het eerste serieuze wapenfeit aan VCG-zijde viel vlak voor rust te noteren, maar de inzet van Jan Benjamins miste precisie.

In de tweede helft kon VCG het tij niet meer keren en liep SETA betrekkelijk eenvoudig uit naar 0-3. Tien minuten voor tijd bepaalde Danny Benjamins – uit een vrije trap van Sander van Veen – de eindstand op 1-3. Door de nederlaag is VCG afgezakt naar de vierde plaats met vijftien punten uit acht duels.

VEV - NKVV: 0-6

NKVV had in Klazienaveen-Noord weinig te duchten van VEV. De ploeg van Mark Eppinga boekte een eenvoudige 0-6 zege. Binnen tien minuten opende Patrick Biesbrouck de score en vlak voor rust verdubbelde Dustin Keen de marge.

In de tweede helft werd de score in rap tempo verder opgevoerd. Al binnen het uur stond het door doelpunten van Ron Weggen en Tom Hilbink 0-4. De prima spelende equipe uit Dalerpeel liep in het laatste kwartier door goals van Pascal Luiken en Mitchel van Triest uit naar 0-6. NKVV - dat de derde zege van het seizoen boekte - staat in de 5e klasse F op de zevende plaats met elf punten uit zeven duels.