Jayden (6) uit Emmen en Thies (10) uit Weerdinge winnen voordrachtwedstrijd 't Aol' Volk

Emmen - De zesjarige Jayden Starrenburg, leerling van basisschool De Delftlanden in Emmen, en de tienjarige Thies Woltman, leerling van basisschool De Esdoorn in Weerdinge, zijn vrijdagavond in het Atlas Theater in Emmen uitgeroepen tot winnaars van de voordrachtwedstrijd van ‘t Aol’ Volk.

Jayden won onder het toeziend oog van driehonderd aanwezigen de Grada Eding-Askesprijs, bestaande uit een wisselbeker en een geldbedrag.

De juryleden waren Hennie Stokker-Stadman (schrijfster van gedichten in de Drentse streektaal), Hennie Kuijer (voormalig radiopresentatrice) en Wim Oosting (actief met Drentse historie en met de Drentse streektaal).

Beiden droegen een gedicht in het Drents voor. Jayden won in de jongste groep met ‘Slikkerij hier, slikkerij daor’ van Lammie de Jong en Thies in de oudste groep met ‘Overprikkeld’, geschreven door Jantje Woltman.

Andere winnaars

De andere winnaars in de jongste groep waren de zesjarige Kyara Rengers van basisschool Swarte Meer in Zwartemeer, met ‘Van een vies jonggie’ geschreven door Bonnie Veendorp en de zevenjarige Danée Smelt van basisschool De Esdoorn in Weerdinge met ‘Zwemles’ geschreven door Klaas Schultz.

In de oudste groep waren de elfjarige Ann-Marin Spang van BWB-school in Dalen, met ‘Iezerdraod en rekkies’, geschreven door Lammien Spang en de tienjarige Nienke Goet van basisschool De Esdoorn uit Weerdinge, met ‘Sportwicht’, geschreven door Caroline Goet.

Aan de wedstrijd deden in totaal 36 basisschoolkinderen mee. De wedstrijd werd afgewisseld met dansen van de jeugd- en kinderdansgroep ’t Aol’ Volk.