Germanicus, Dalen, Protos, Raptim, Sweel en KSC doen goede zaken

Coevorden / regio - Germanicus heeft zondagmiddag in de 2e klasse L uitstekende zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats. De ploeg van André Mulder won het topduel in en tegen Stadskanaal dikverdiend met 1-3.

In de doelpuntloze eerste helft probeerde Germanicus het spel te maken, maar was het tempo te laag om de defensie van Stadskanaal in verlegenheid te brengen. Na rust was de partij geheel in handen van Germanicus. De 1-3 overwinning was uiteindelijk zelfs een geflatteerde uitslag. De Coevordenaren hadden tenminste twee keer meer moeten scoren uit de nog zeven open kansen. De doelpunten werden gemaakt door Marco Cremer, Stan Ypenburg en Nance Hoogeveen.

Dalen - Gruno: 4-3

In de onderste regionen van de 2e klasse L pakte Dalen op ’t Grootveld tegen het nog puntloze Gruno de tweede zege van het seizoen: 4-3. Het venijn van het duel zat in de staart. Tijmen Venhorst opende de score en nog voor rust kwamen de stad-Groningers op gelijke hoogte. In een knotsgek laatste kwartier kwamen de toeschouwers ogen te kort: er werd liefst vijf keer gescoord. Eerst kwam Gruno op 1-2, maar Roy Renkema en Raymon Boetting zorgden voor de 3-2. De gasten kwam terug tot 3-3, maar Tijmen Venhorst werd matchwinnaar.

 

 

Raptim - SVV ‘04: 6-3

In een doelpuntrijk duel won Raptim de streekderby tegen SVV ’04 met 6-3. De ploeg van Jan Wielink trok na de rust de wedstrijd naar zich toe. Geweldig was het allemaal niet wat beide ploegen op sportpark Klinkenvlier lieten zien. Toen SVV ’04 na een rode kaart in ondertal kwam en Raptim een penalty kreeg was het verzet gebroken. Voor Raptim scoorden Laurens Meppelink, Patrick Vos, Jurre Sipma, Marnix Leferink, Stan Meppelink en Arnoud ter Bruggen (strafschop).

Protos - HODO: 4-1

Het door blessures geteisterde HODO had geen schijn van kans tegen Protos. De bezoekers uit Hollandscheveld werden in Steenwijksmoer met 4-1 afgedroogd en dat was nog een bescheiden afspiegeling van de krachtsverhouding. Bram Mittendroff opende op aangeven van Joost Meijerink de score. Met drie treffers werd Robin Soppe tot man of the match uitgeroepen.

Sweel - Sc Balkbrug: 5-0

Een veel sterker Sweel kende op ’t Alterbarg weinig problemen met laagvlieger Sc Balkburg: 5-0. Clifford Clinton opende de score en met een kopbal verdubbelde Roald Vrieling de marge. Na rust pakte Sweel goed door en Clinton tekende voor de 3-0. Vervolgens zette clubtopscorer Richard Speelman met twee fraaie treffers de kers op de taart.

KSC - Sleen: 3-1

KSC en Sleen waren in de streekderby vrijwel gelijkwaardig aan elkaar, maar de ploeg uit Schoonoord creëerde de meeste kansen. Sleen kwam via Jesmer Warmolts nog wel op voorsprong, maar na rust bepaalden Stijn Vrielink, Jurgen Huizing en Remco van der Velde de eindstand op 3-1.

 

 

Titan - VIOS (O): 4-1

VIOS (O) verloor het uitduel tegen Titan met 4-1. Het was een wedstrijd met twee gezichten. De ploeg van Alex Padding speelde een uitstekende eerste helft en kwam in de 38e minuut door Jesper Mug niet eens onverdiend op 0-1. Pal voor het rustsignaal kwam Titan op gelijke hoogte. Twee snelle goals na rust deden VIOS (O) uiteindelijk de das om.

EHS ‘85 - DSC ‘65: 1-1

DSC ’65 kwam tegen EHS ’85 goed weg, maar sleepte wel een verdiend puntje uit het vuur: 1-1. Het publiek zag in Emmerschans vooral een schaakspel. Totdat de slotminuut aanbrak. In een tumultueuze slotfase dacht EHS ’85 met een late treffer de punten in eigen huis te houden, maar DSC’ 65 zette direct vanaf de aftrap volop druk om nog iets te forceren. Dat lukte uiteindelijk via Thomas Meppelink.