Wakker Emmen wil snelle aanpak sluipverkeer Schoonebeek

Schoonebeek - Werkzaamheden aan de Europaweg en de rotonde in Schoonebeek gaan gepaard met omleidingen, maar niet alle automobilisten maken daar gebruik van, zo stelt de fractie van Wakker Emmen.

Zij wil dat het Emmer college snel maatregelen treft dat het doorgaande verkeer wel de omleidingsroute pakt, zodat er van verkeersproblematiek in en om het dorp geen sprake is.

De afslag van de rotonde Europaweg/Nieuw-Amsterdamseweg naar het centrum van Schoonebeek is tot en met 4 december afgesloten wegens wegwerkzaamheden.

Raadslid Pascal Schrik: ,,Wij begrijpen dat door de vernieuwing van de weg en rotonde het verkeer omgeleid moet worden, maar ondertussen is er veel sluipverkeer ontstaan dat via onder andere het Westersebos en De Gasthuislanden richting het centrum van Schoonebeek en Duitsland probeert te komen.”

‘Het zou zonde zijn als het Westersebos opnieuw moet worden opgeknapt’

Volgens Schrik komt niet alleen de verkeersveiligheid in het geding. ,,Bermen worden kapot gereden en het recent herstelde straatwerk in het Westersebos heeft het door het vele zware sluipverkeer zwaar te verduren. Het zou zonde zijn dat deze straat straks opnieuw moet worden opgeknapt.”

Langere reistijd van maximaal tien minuten

De afslag van de rotonde Europaweg/Nieuw-Amsterdamseweg naar het centrum van Schoonebeek is in die periode afgesloten wegens wegwerkzaamheden. Het centrum van Schoonebeek is bereikbaar via een omleidingsroute die met borden wordt aangegeven.

De andere afslagen op de rotonde (N863 richting Coevorden, N853 naar Nieuw-Amsterdam en Emlichheim zijn wel bereikbaar, maar verkeer dient in verband met de omleiding met een langere reistijd van maximaal tien minuten rekening te houden.

Ook het openbaar vervoer maakt gebruik van de omleidingsroute.