Kamst Mode zamelt jassen in voor het goede doel

De jasseninzameling van Kamst Mode is in de loop van de jaren een bekend fenomeen geworden. De klanten van de modezaak, met vestigingen in onder andere Emmen, Nieuw-Amsterdam en Coevorden, leveren ieder jaar hun oude jassen in voor het goede doel.

De inzamelingsactie is jaren geleden ontstaan. De jassen werden destijds persoonlijk door de familie Kamst afgeleverd bij stichting Droga in het Poolse Bialystok. Hier werden de winterjassen uiterst hartelijk en met open armen ontvangen. De jassen werden door de stichting verspreid onder gezinnen die het enorm hard nodig hadden. Helaas zijn er ook in onze eigen regio veel mensen afhankelijk van donaties. Daarom houdt Kamst het tegenwoordig dichter bij huis en ondersteunt met de inzamelingsactie de regionale kledingbanken.

Kledingstukken moeten schoon zijn

De kledingbanken werden de afgelopen jaren verblijd met honderden jassen van vrijgevige Kamst-klanten. Alhoewel Kamst Mode zich uitsluitend richt op damesmode, worden er ook heren- en kinderjassen ingezameld. Ook andere kledingstukken zijn meer dan welkom en krijgen via de kledingbank een tweede leven. Kortom: het is tijd om de kapstok en de kasten weer eens flink op te ruimen. Er is wel een vriendelijk verzoek: de kledingstukken moeten schoon en netjes draagbaar zijn.

Het inleveren van oude jassen wordt ook nog eens beloond door Kamst Mode. Iedereen die één of meerdere items inlevert ontvangt een cadeaubon ter waarde van 25 euro. De inzamelingsactie loopt tot en met 16 november.