Jarig popkoor Sounds4You treedt op in uitverkochte Hesselerhof

Oosterhesselen - Dirigent Jan Kruimink en groepje enthousiaste jonge vrouwen richtten begin jaren negentig in Oosterhesselen een popkoor op te richten. In 1994 werd Happy Sound ‘geboren’. Het koor, dat twee jaar geleden is omgedoopt tot Sounds4You, bestaat dus 25 jaar en viert dat op zaterdagavond 2 november met het concert Happy 25 in mfa De Hesselerhof in Oosterhesselen.

Door de jaren heen trad het koor op tal van plekken in Nederland op met als hoogtepunten onder meer De Klinker Slag op landgoed De Klencke, promotie naar de topklasse van het Balk Topfestival in theater Orpheus in Apeldoorn en een gastoptreden met de 3JS in theater De Tamboer in Hoogeveen. De dames deden mee aan tal van korenfestivals, maakten cd-opnames en traden op met andere koren, orkesten, de Drentse zangeres Martijje en The voice of Holland-winnares Iris Kroes.

Van een dorpskoor is Sounds4You uitgegroeid tot een regionaal popkoor met zo’n veertig leden uit verschillende plaatsen in Zuidoost-Drenthe. Wat niet veranderd is, zijn de meerstemmige zang, het enthousiasme en de gezelligheid. Ook is Jan Kruimink nog altijd de dirigent.

Hij maakt verrassende koorarrangementen van bestaande popliedjes. Van Queen en Within Temptation tot Radiohead en van Klein Orkest en Kool & The Gang tot Claudia de Breij. Tijdens Happy 25 zingt Sounds4You een mix van ouder en nieuw repertoire, begeleid door pianist Mark Hidding.

Voor het optreden zijn geen kaarten meer beschikbaar.