FC Emmen lijdt pijnlijke nederlaag

Emmen - FC Emmen heeft dinsdag een pijnlijke 3-2 bekernederlaag geleden op bezoek bij NAC Breda. De defensieve problemen van de ploeg van trainer Dick Lukkien kwamen ook tegen de eerstedivisionist pijnlijk aan de oppervlakte.

Het was ook in de beker toch weer een ouderwetse avondje NAC. De Parel van het Zuiden stond uitgebreid stil bij de bevrijding van Breda, deze week 75 jaar geleden. Het Rat Verlegh Stadion was zelfs voor de gelegenheid omgedoopt tot Stanislaw Maczek Stadion, naar de generaal die de Poolse panterdivisie leidde die de stad in 1944 bevrijdde. Met een enorm spandoek zorgde ook de fanatieke B-side voor een fraai eerbetoon.

Aan de sfeer lag het dus niet in Breda, maar NAC en Emmen deden er een poosje over om ook op het veld voor het nodige vertier te zorgen. De Drenten hadden nog hoegenaamd niets laten zien toen NAC, dat na twee nederlagen op rij toch ook niet bulkte van het vertrouwen, na een dik half uur de leiding nam. Waar Emmen vrijdag op bezoek tegen FC Twente (4-1 verlies) achterin zwijnde, was dat dinsdag niet anders.

Emmen zwijnt bij 1-0

Omdat Ivan Ilic bij een slalom geen strobreed in de weg werd gelegd, kon hij de bal zo op een presenteerblaadje leggen voor Sydney van Hooijdonk. De jonge spits knalde, à la zijn vader Pierre, overtuigend de 1-0 binnen. En net als in Enschede was Emmen daarna de kluts even kwijt. Een glijpartij van Ferhat Görgülü had luttele minuten na de openingstreffer een kansenregen tot gevolg, waarbij Emmen vooral bij de knal op de paal van Andrija Filipovic goed weg kwam.

Hoewel de ploeg van trainer Dick Lukkien in aanvallend opzicht weinig tot niets klaar maakte, was de stand nog voor rust weer gelijk. Michael Chacón schoot in twee instanties raak na goed voorbereidend werk van Glenn Bijl. De Drenten mochten evenwel van geluk spreken dat de grensrechter aan het slapen was en er in deze fase van het bekertoernooi geen VAR wordt gehanteerd, want Michael de Leeuw stond in de aanloop naar de 1-1 een meter of anderhalf buitenspel.

Verdediging staat weer te slapen

Terwijl Lukkien direct na rust ingreep door Marko Kolar voor de opnieuw fletse Nikolai Laursen te brengen, was ook de Emmer verdediging even later weer ingedut. Aanvoerder Roger Riera kon vogelvrij inkoppen na een vrije trap van Filipovic en zette de eerstedivisionist opnieuw op voorsprong.

De Leeuw hielp Emmen weliswaar weer vlot langszij met een schitterende kopgoal, op aangeven van Luciano Slagveer. Maar er kwam maar geen einde aan de defensieve chaos bij de gasten, ook nadat Görgülü was geslachtofferd voor Keziah Veendorp. Want Finn Stokkers mocht een kwartier voor tijd eveneens ongestoord binnen knikken, waardoor Telgenkamp voor de derde keer geklopt was.

Die laatste klap kwam het team van Lukkien niet meer te boven. Zo kwam er in Breda al na één ronde een roemloos einde aan het bekeravontuur van de dwalende Drenten.