Ganzenmarkt: dubbelkansactie met veel prijzen

Coevorden - Het is weer tijd voor de dubbelkans. Zo’n veertig winkeliers doen weer mee aan de dubbelkansactie. Dit houdt in dat consumenten bij hun aankopen dubbelkansloten krijgen.

Bij aankoop van 10 euro ontvangen zij een voorbedrukt lot, dat kan worden ingevuld met naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Bij kleinere aankopen ontvangen deelnemers een zegel die ze op een lot kunnen plakken. Daarna kunnen de loten in de bekende ‘bak met de gans’ op de markt worden gegooid. De deelnemers worden voorzien van een duidelijk raambiljet zodat de consument goed kan zien wie met de actie meedoet en wie niet.

De actie loopt tot en met 11 november, 12.00 uur. Er worden vijf trekkingen gehouden. Per trekking worden verloot: tien vleespakketten van 15 euro, tien levensmiddelenpakketten van 25 euro, tien keer een taart van 7,50 euro, één keer CHV-waardebonnen van 50 euro en één keer CHV-waardebonnen ter waarde van 100 euro.

De resterende trekkingen zijn op 30 oktober, 2 november, 6 november en 9 november. De trekkingen zijn telkens om 19.00 uur bij Hotel- en restaurant Talens en worden verricht door de Coevorder notaris Lennard Reinsma. Deze zijn openbaar. De winnaars van de prijzen krijgen persoonlijk bericht.

Er zijn dit jaar drie sponsorprijzen. Namens Juwelier Wolters een Buddha to Buddha armband ter waarde van 250 euro (deze trekking was op 26 oktober). Namens De zaak vol smaak een buffet ter waarde van 250 euro (trekking op 2 november) en namens supermarkt Coop Oldengarm één minuut gratis winkelen (trekking op 9 november).

De dubbele kans

De loten die na afloop van een trekking overblijven, worden bewaard. Deze worden maandag op Ganzenmarkt in de grote draaiende doorzichtige ton gegooid en dan worden de ongeveer 250 winkeliersprijzen getrokken. Zo hebben deelnemers een tweede - dus dubbele - kans. Elke deelnemende winkelier stelt een prijzenpakket beschikbaar ter waarde van minimaal 50 euro. Traditioneel wordt de dubbelkanstrekking op de maandag om 12.30 uur op de Markt verricht en daarbij is altijd veel publiek aanwezig. Er worden namelijk een hoofdprijs en een superhoofdprijs getrokken, waar de winnaar bij aanwezig moet zijn. Hij of zij moet zich namelijk kunnen legitimeren.