Raptim en Protos doen uitstekende zaken

Raptim deed zondagmiddag uitstekende zaken door sc Erica op een 4-2 nederlaag te trakteren. Laurens Meppelink scoorde een loepzuivere hattrick voor de Coevordenaren.

In de eerste helft viel op Klinkenvlier weinig te beleven. De Ericanen waren wel meer in balbezit, maar doelpunten leverde dat niet op.

Het venijn van het duel zat duidelijk in de tweede helft. In de 50e minuut opende sc Erica de score. Justin Meewisse schoot een afgeslagen bal onhoudbaar voor Sander Bunskoek in de benedenhoek. Amper een minuut later kwam Raptim op gelijke hoogte. Een voorzet van Arnoud ter Bruggen werd door Laurens Meppelink bekwaam afgerond.

De ploeg van Jan Wielink nam daarna het heft in handen en uit een benutte strafschop van Arnoud ter Bruggen kwam de thuisploeg niet eens onverdiend op voorsprong. Laurens Meppelink zorgde in de 69e minuut voor een veilige marge: 3-1, maar sc Erica verkleinde twee minuten later de achterstand. Arbiter Huizer uit Assen legde de bal op de stip en Pelle de Vries faalde niet: 3-2. Man of the match Laurens Meppelink stelde met zijn derde treffer van de middag de 4-2 zege definitief veilig.

Westerwolde - Protos: 0-1

Protos trok zondagmiddag tegen Westerwolde met 0-1 aan het langste eind. Het was een verdiende zege, want Protos had het meeste initiatief en veruit de meeste kansen.

De ploeg van Roeland Kwint was op sportpark De Barlage in Vlagtwedde over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg. Het was aan keeper Henk Hebers van Westerwolde te danken dat het qua score lang in evenwicht bleef.

Ook na rust bleef Protos lange tijd onzorgvuldig in de afwerking en iedere keer stond Hebers weer op de goede plaats. Met nog een kwartier op de klok kreeg Protos alsnog loon naar werken. Vanaf links kon de bal ongehinderd voor het doel van Westerwolde worden geplaatst en voor Michel Overweg was het daarna vrij eenvoudig de bal met een lepe kopbeweging achter Hebers te deponeren: 0 – 1.

Voor Westerwolde was dat het sein om de verdedigende stelling iets meer te verlaten door laatste man Martin Boer aanvallender te laten spelen. De druk op het doel van keeper Tim Bakker nam wel toe, maar gescoord werd er uiteindelijk niet meer.

Door de zege is Protos met dertien punten uit zes duels verrassend koploper in de 3e klasse C.