CSVC laat geen spaan heel van Fit Boys; achtklapper voor VCG

Een gretig CSVC liet zaterdagmiddag geen spaan heel van Fit Boys. Op sportpark Noordwest in Beilen was de ploeg van Reinoud Haak met 1-7 veel te sterk. De afgelopen wedstrijden schortte het nog vooral aan scorend vermogen, maar CSVC lijkt ook dit lek boven te hebben.

Tegen een dolend Fit Boys vlogen de vonken ervanaf en zou menig trainer jaloers zijn op het ontketende spitsenduo Regtop – Huizing. Voor het legioen uit Coevorden was het smullen geblazen.

Door een benutte strafschop van Justin Regtop kwamen de bezoekers uit Coevorden al snel op 0-1. Na een kwartier verdubbelde Regtop met een strak schot in de verste hoek de marge. Nog geen vijf minuten later werd de score verder opgevoerd. Dylan Huizing werd op rechts aangespeeld en haalde vanaf de zijkant verwoestend uit. Nog binnen het halfuur stond het al 0-4. Justin Regtop werd de diepte ingestuurd en was doelman Peterjan Oosting van Fit Boys opnieuw de baas.

Rode kaart

Een monsterscore was in de maak, maar een te zachte terugspeelbal bracht Rogier Assen in de problemen. Slechts ten koste van een overtreding op Stefan Eefting binnen de ‘zestien’ kon de CSVC-doelman een goal voorkomen. Arbiter Fred Jansen uit Grolloo was onverbiddelijk: Assen kreeg rood en routinier Hilko Koster moest het keepersshirt aantrekken. Hij kon echter niet voorkomen dat Eefting vanaf elf meter de 1-4 aantekende.

Het had nauwelijks invloed op de wedstrijd, want CSVC ging door met scoren. De uitstekend spelende Rick Bos verzond een lange bal op Dylan Huizing die onbedaarlijk hard via de binnenkant van de paal raak schoot. De 1-5 was ook de ruststand.

Optimaal

Fit Boys kwam na de theepauze wel wat beter uit de kleedkamer, maar de verdedigers en invaller-doelman Hilko Koster lieten zich niet verrassen. Door de aanvallende impulsen van de Beilenaren kreeg het in ondertal spelend CSVC meer ruimte en profiteerde daar optimaal van: Dylan Huizing bracht de stand op 1-6. In die fase lieten de Coevordenaren zelfs nog een paar kansen onbenut. Justin Regtop zorgde met een wonderschone treffer voor een passend slotakkoord: 1-7.

Na zes duels en vijf zeges staat CSVC op de gedeelde derde plaats in de 3e klasse D. De ploeg van Reinoud Haak blijft in het spoor van koploper Achilles 1894 en Nieuwleusen. Zaterdag staat op sportpark Klinkenvlier de streekderby tegen Hardenberg’85 – de nummer 10 van de ranglijst - op het programma.

VCG – Blokzijl: 8-0

VCG heeft laagvlieger Blokzijl zaterdagmiddag een flinke draai om de oren gegeven. Op sportpark De Heidepol in Geesbrug was de ploeg van Berry Beuker veel te sterk voor de manschappen uit Steenwijkerland. Bij rust leidde VCG door treffers van Maik Pastoor (2x) en Sander van Veen al met 3-0.

Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer en Blokzijl kwam er niet aan te pas, maar vanwege de slordigheid van VCG viel de score zelfs nog ‘bescheiden’ uit. Levi Dekker, William Koster, Justin Scholing en Danny Benjamins (2x) bepaalden de eindstand op 8-0. Borger en VCG voeren in de 5e klasse F de ranglijst aan. Beide ploegen hebben 15 punten, al heeft VCG wel een wedstrijd meer gespeeld.

SVBS ’77 – NKVV: 0-0

NKVV liet in Belt-Schutsloot tegen SVBS ’77 twee punten liggen. De ploeg van Mark Eppinga was de bovenliggende partij, maar kon het krachtsverschil niet in doelpunten uitdrukken. In het laatste kwartier had NKVV ook zomaar het deksel op de neus kunnen krijgen, maar het was aan doelman Mike Deuten en de doelpaal te danken dat de thuisploeg niet met de winst aan de haal ging. NKVV staat op een negende plaats met vijf punten uit evenzoveel duels.