Germanicus neemt revanche; Dalen in laatste minuut door knieën

Een week na de pijnlijke 1-4 thuisnederlaag tegen Dalen heeft Germanicus zich zondagmiddag uitstekend gerevancheerd. Op sportpark Kardinge in Groningen werd GVAV Rapiditas overtuigend met 2-3 verslagen.

De ploeg van André Mulder wilde tegen de nummer twee van de ranglijst iets rechtzetten. Vol overtuiging en met gegroepeerd voetbal werden de stad-Groningers in de beginfase volledig overlopen. Met name het middenveld stond als een huis: Stan Ypenburg in een meer controlerende positie en Roelof van Dijk en Kain Hoogeveen speelden een ijzersterke wedstrijd.

Na twintig minuten opende Germanicus de score. Roelof van Dijk werd op randje strafschopgebied in stelling gebracht en scoorde op feilloze wijze. De bezoekers hielden de wedstrijd volledig in de greep, maar door een fraai zondagsschot kwam GVAV Rapiditas via Ingmar Liezenga op 1-1 . Germanicus herpakte zich echter prima. Milan van der Weide scoorde vlak voor rust de verdiende 1-2.

Na de theepauze kwamen de Germanen ongewijzigd het veld op en bleven de bovenliggende partij. Een paar grote kansen werden aanvankelijk niet in doelpunten omgezet, maar man of the match Kain Hoogeveen zette met een fantastisch afstandsschot de stand op 1-3.

In de 65e minuut kwamen de Groningers in ondertal te staan nadat David Belosic - na een forse overtreding op Kain Hoogeveen - door arbiter Wiecher Stoetman met een rode kaart van het veld werd gezonden. Germanicus dacht daarmee de buit binnen te hebben, maar de thuisploeg drukte met opportunistische speelwijze de bezoekers terug op eigen helft.

Moreiro Bacuna profiteerde optimaal van Coevorder balverlies en bracht de spanning terug in de wedstrijd. In de slotfase kreeg GVAV Rapiditas vleugels en bleef hoop houden op een resultaat. Germanicus kreeg de thuisploeg wel op de knieën, maar kroop diep in blessuretijd nog wel door het oog van de naald.

Door de zege heeft Germanicus zich weer in de subtop genesteld en kan zich opmaken voor de kraker tegen Valthermond, die komende zaterdagavond vanaf 19.30 uur op De Pampert op het programma staat. Beide teams hebben twaalf punten, al hebben de Coevordenaren wel een wedstrijd meer gespeeld. Helpman voert met vijftien punten de ranglijst van de 2e klasse L aan.

Dalen in laatste minuut door de knieën tegen Helpman: 0-1

Dalen heeft zondagmiddag op ’t Grootveld een zure nederlaag geleden tegen koploper Helpman. De verdienstelijk spelende Dalenaren gingen in de laatste minuut door de knieën.

De ploeg van Michel Kerkdijk leek de klinkende 1-4 zege tegen Germanicus een vervolg te kunnen geven, maar kwam bedrogen uit. Met het resultaat kon de oefenmeester uit Schoonebeek niet tevreden zijn, maar het was volgens hem wel een nederlaag met perspectief. ‘We hebben het tegen de koploper goed gedaan en vanmiddag heeft de gelukkigste ploeg gewonnen.’

Dalen en Helpman waren niet te beroerd de aanval te zoeken en dat leverde een alleraardigst duel op. De thuisploeg kreeg voldoende kansen om op voorsprong te komen. Tijmen Venhorst kreeg voor rust de grootste kans toen hij dicht bij het Helpman-doel de bal plots voor zijn voeten kreeg. Zijn inzet miste echter precisie.

In een vrij gelijkopgaande tweede helft was Marijn Verdoold in kansrijke positie, maar de bal spatte op de paal uiteen. In de allerlaatste minuut sloegen de bezoekers via Kevin Hofman alsnog toe: 0-1. Dalen vinden we terug op de elfde plaats met vier punten uit vijf duels.