Lichtjeswandeling door het Oosterbos

Geeste/Klazienaveen - In het Duitse Geeste start op zondag 27 oktober een wandeling. Op vrijdag 22 november staat een lichtjeswandeling door het Oosterbos bij Klazienaveen op het programma. De organisatie van beide activiteiten is in handen van het Natuurpark Moor-Veenland en Staatsbosbeheer.

Tijdens de excursie op zondag 27 oktober, die start bij restaurant Deichkrone aan de Biener Strasse 15 in Geeste, staan trekvogels centraal. De deelnemers wandelen naar de ‘Speichersee’. Dit stuwmeer is aangelegd om koelwater op te slaan voor de kerncentrale van Lingen. En het lijkt tegenstrijdig, maar tegelijkertijd is het een interessant en bijzonder natuur- en recreatiegebied geworden.

Vanaf het restaurant aan de noordoever van het enorme stuwmeer lopen de deelnemers langs de oevers van het meer. Door de aanplant van een veelvoud aan boomsoorten kleurt de omgeving van rood naar geelbruin en goud: Indian Summer in Duitsland. Het stuwmeer zelf en de oostelijke oever (een aangelegd natuurgebied) functioneert als een magneet op trekvogels. De excursie begint om 14.00 uur. Aanmelden via e-mail: e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 06-53199389.

Verrassende activiteiten

In de donkerste tijd van het jaar brengt Staatsbosbeheer licht in de duisternis met een lichtjeswandeling. Een snoer van lichtjes wijst de wandelaars de weg langs een aantal verrassende activiteiten. Ook dit jaar is er een mogelijkheid om een langere route te lopen. Na de mooie wandeling kunnen de deelnemers genieten van een kop koffie, thee of chocolademelk en kunnen ze zelf een broodje bakken in het vuur. Iedere vijftien minuten start er een nieuwe groep met de lichtjesroute.

De lichtjeswandeling wordt gehouden tussen 17.00 tot 21.00 uur. Het startpunt is de Koppelsluis aan de Mr. Ovingstraat in Klazienaveen.

Aanmelden via e-mail: f.blaauw@staatsbosbeheer.nl