Emmer studenten en bedrijven ontmoeten elkaar

Emmen - In het stadion van FC Emmen hebben woensdag zo'n vierhonderd studenten van NHL Stenden Hogeschool en het Drenthe College vertegenwoordigers van ruim veertig bedrijven ontmoet. Dat gebeurde tijdens de eerste editie van Student Career Event Emmen.

Het doel was om studenten en bedrijven aan elkaar te koppelen en te helpen in het vinden van een stage-, afstudeer- of werkplek in de regio. De workshops en de bedrijvenmarkt werden geopend door wethouder Guido Rink op de hoofdtribune. Veel standhouders waren vroegere studenten van NHL Stenden en het Drenthe College. ,,Ik wist als student een aantal jaar geleden ook niet wat voor mogelijkheden er waren bij bedrijven in Emmen. Door dit soort initiatieven heb ik ook mijn afstudeerplek gevonden bij Adbeco, waar ik nu ook fulltime aan het werk ben!”, aldus Nick Veenstra.
 
De organisatie van het evenement bestond uit onder andere NHL Stenden Hogeschool, Emmen. Maak het mee en het Drenthe College. De organiserende partijen spreken van een zeer geslaagde middag: ,,We zijn heel blij met de hoge opkomst, dat laat ook zien dat dagen als deze nodig zijn. Er is veel behoefte aan geschoold personeel en tegelijkertijd zijn er veel studenten die opleidingen in Emmen volgen. Het zou geweldig zijn als we de jonge professionals voor de regio kunnen behouden", aldus Roy Rocks van NHL Stenden Hogeschool.
 

OKE Scriptie Award

Aan het eind van het evenement werd voor de 25e keer de jaarlijkse OKE Scriptie Award uitgereikt. De scriptie van Nathan van Vliet werd door OKE Ondernemerskring en NHL Stenden als beste beoordeeld. Burgemeester Eric van Oosterhout overhandigde een cheque van 1750 euro aan Nathan. ,,Ik ben echt superblij met de award. De cheque besteed ik aan een nieuwe computer voor mijn master studie!"