Marlies Veltman kwam voor de liefde naar Coevorden

Coevorden - De Coevordense Marlies Veltman is 44 jaar en actief als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Lees meer over Marlies in deze Doorloper.

Een relatie?
„Getrouwd met Arno Veltman en moeder van Nienke en Bente.”

Coevorden betekent voor mij:
„Ik woon nu bijna twintig jaar in Coevorden. Mijn vorige woonplaats was Zwolle. Ik ben voor de liefde hier komen wonen en nu voelt het als thuis.”

Als ik de baas van mijn Coevorden zou zijn, dan:
„Zou ik de naam van het EDS-plein veranderen. Naast dat het staat voor Eerste Drentse Stoommaatschappij, is het ook de afkorting voor het Ehlers Danlos Syndroom. Een chronische ziekte waar mijn beide meiden aan lijden. Vooral voor mijn oudste is het laatste jaar erg heftig geweest. Ze is van valide naar invalide gegaan, met alle emoties die daarbij horen. Boodschappen doen op het EDS-plein voelt toch een beetje raar als je dochter op dat moment met erge pijn op bed ligt door EDS. Initiatieven zoals Hofpoort Incluis en het Talentencentrum Coevorden vind ik helemaal geweldig. En zelf heb ik een AED aan mijn huis ‘hangen’. Deze heb ik gewonnen en het geld voor de kast heb ik via crowdfunding bij elkaar gekregen. Ik zou als baas van Coevorden graag meer AED’s in de wijken hangen met de mogelijkheid tot het gratis volgen van een reanimatietraining.”

Vroeger ging ik altijd stappen in:
„Tijdens mijn studie ging ik stappen in de binnenstad van Zwolle. Nu proberen een vriendin en ik elke zaterdag even koffie te drinken in de stad en zelf probeer ik een aantal keer per jaar naar een concert van Nederpop All Stars te gaan.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!
„Wij lachen regelmatig of gebruiken humor om te relativeren. Soms is dat voor de buitenwereld wat lastig. Toen ik tegen mijn dochter zei dat ze iets zelf wel kon halen - er mankeert toch niks aan haar wielen - kreeg ik een boze blik van een omstander, maar wij lagen in een deuk.”

En dat ik huilde ook…
„Ik huil eigenlijk nooit. Ik kan wel verdrietig worden als ik zie dat mensen zich niet gezien of gehoord voelen.”

De mooiste muziek is voor mij:
„Dat hangt heel erg af van mijn bui. Nederpop All Stars vind ik gaaf, maar Piano Man van Billy Joel ook. Ik zing vaak in de auto en het liefst met bewegingen erbij. Ik vraag me wel eens af wat anderen denken als ze in de file naast me staan.”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:
„Met de hond lopen of mijn schoenen uit en lekker op de bank hangen. Gelukkig is mijn man een goede kok en kan ik daarna zo aanschuiven aan tafel.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:
„Denemarken vind echt een geweldig land om te bezoeken.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje:
„Er zijn zoveel mensen die goed doen voor de gemeente, voor de buurt of voor ons gezin. Daarom kan en wil ik niet kiezen. Elke inzet van iemand voor een ander is een lintje waard, maar ook elke inzet van iemand om zijn of haar eigen leven te verbeteren verdient het om gezien en gewaardeerd te worden.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Actrice.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:
„Als vrijwilliger voor het Rode Kruis draai ik graag evenementen met als hoogtepunt elk jaar een aantal dagen Zwarte Cross. Daarnaast ben ik coördinator voor het Team Informatie Management. Als er ergens een incident is, kijken wij online wat er aan de hand is en of er een onderdeel van het Rode Kruis nodig is. Als ontspanning wandel ik graag met de hond of ga ik iets koken en bakken. Eén keer per week ga ik naar de manege om te paardrijden. Dat is ook het enige uur in de week dat ik echt voor niemand bereikbaar ben. En ik ben mantelzorger van mijn oudste dochter.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn:
„Het huwelijk met Arno en dat ik moeder werd, maar ook het moment dat ik zoveel was afgevallen - 84 kilo - waardoor ik eindelijk kon gaan paardrijden. Verder toen ik mijn posttraumatische stressstoornis (PTSS) overwon en de mijlpaal dat ik op mijn 44e het C-zwemdiploma haalde. Eigenlijk zijn er veel hoogtepunten - klein of groot - die allemaal het leven iets mooier maken.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant?
„Iedereen wil gelukkig en perfect zijn. De sociale media staan vol prachtige vakanties, mooie kleren en verhalen over hoe goed het leven is. Maar het leven is niet altijd leuk of perfect. En dat mag ook gezien worden. Eén van de krachten van Coevorden is het naoberschap, maar als mensen niet weten dat je iets nodig hebt, kunnen ze het ook niet geven.”

Meedoen

Ook meedoen? Stuur een verzoek naar: coevordercourant@ndcmediagroep.nl.