Geld is binnen: sport- en speelterrein Sleen zomer 2020 klaar

De aanleg van het multifunctionele sport- en speelterrein bij VV Sleen begint komend voorjaar. Het Europese subsidiefonds Leader komt met 92.000 euro over de brug, is woensdagavond bekendgemaakt.

Op het grasveld tussen de kantine en het hoofdveld verrijzen een speeltuin, een jeugdvoetbalveld en een veld voor zowel beachvolleybal als handbal. Het terrein is naar verwachting volgende zomer klaar.

Vrijwilligers steken handen uit de mouwen

Met de aanleg gaat een langgekoesterde wens van het dorp in vervulling. Gedeputeerde Henk Jumelet reikte woensdagavond de Leader-cheque uit aan penningmeester Michel van Everdingen van VV Sleen. De totale kosten van het project bedragen 150.000 euro. Eerder zegde het Stimuleringsfonds van de Rabobank al een flink bedrag toe. Ook VV Sleen legt geld op tafel. Een grote groep vrijwilligers staat klaar om de handen uit de mouwen te steken.

Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn nam het initiatief voor het sport- en speelterrein, samen met plaatselijke sport- en speeltuinverenigingen. Het is bedoeld voor alle inwoners van Sleen en omstreken. Zij kunnen er vrijblijvend of in verenigingsverband gebruik van maken. Ook leerlingen van de basisscholen zullen er regelmatig te vinden zijn.

‘Sleen behoudt breed sportaanbod’

Wethouder Joop Brink prees de inzet van het dorp om het speelveld te realiseren. ,,Hiermee kunnen mensen uit Sleen en omgeving ook in de toekomst blijven genieten van een breed sportaanbod.’’