Excelsior Oosterhesselen blaast honderd kaarsjes uit: lawaaioptocht, reünie en jubileumconcert

Met het Drents Fanfare Festival en ‘Heel Hesseln Trilt’ stond muziekvereniging Excelsior uit Oosterhesselen eerder dit jaar al stil bij het honderdjarig bestaan, maar de kers op de taart volgt in november.

Met een keur aan activiteiten op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 november vieren leden het eeuwfeest in én met het dorp. Dat gebeurt met een tentoonstelling over de geschiedenis van de vereniging in dorpshuis De Hesselerhof, maar ook met een receptie op vrijdagavond, een lawaaioptocht op zaterdagochtend en een reünieconcert waar oud-leden aan meedoen.

‘Oud-leden kunnen zich aanmelden’

,,Dat concert van de malletband en het fanfareorkest vindt zaterdagavond plaats in sporthal De Goorn”, vertelt Fred Ekkel. ,,’s Middags worden reünisten ontvangen en vindt een generale repetitie plaats waar zij ook aan meedoen en ’s avonds vervolgens meespelen. Wie zin heeft om mee te spelen kan zich tot 10 november aanmelden via de website van Excelsior.” (tekst gaat door onder de afbeelding)

Gastoptreden van Isa Zwart

Zangeres Isa Zwart uit Emmen is een van de gasten tijdens het jubileumconcert. ,,Een hoogtepunt wordt zeker de première van het speciaal voor het fanfareorkest geschreven stuk ‘Tales from the Mark’, dat handelt over de geschiedenis van Oosterhesselen, Gees en Zwinderen. Samen met de malletband speelt het orkest de speciaal voor Excelsior geschreven mars ‘Smokin’ beats’ van Dirkjan van Groningen.”

Speciale uitgave van Klenckerheugte

Na afloop van het concert in de sporthal (aanvang: 20.00 uur) volgt een feest met een optreden van de groep Level Up. Zondag volgt een brunch voor reünisten en leden. ,,De Historische Vereniging Klenckerheugte geeft in november een tijdschrift uit dat geheel aan de geschiedenis van Excelsior is gewijd”, zegt Ekkel. ,,Exemplaren zijn via bij ons te koop.”

Met het weekend in november is het eeuwfeest van Excelsior overigens niet ten einde. Een maand later neemt het fanfareorkest nog een cd op.