Oud FC-Emmen speler Roan Poelstra uit Schoonoord keert terug op het oude nest: KSC

Roan Poelstra is teruggekeerd bij KSC, de club waar het voor hem allemaal begon.

,,Het voelt goed om weer terug te zijn op het oude vertrouwde nest. Ik ben echt weer thuis”, zegt de 26-jarige geboren en getogen Schoonoorder.

Poelstra ging als klein ventje op avontuur bij de voetbalschool van FC Emmen en speelde vervolgens als jeugdspeler voor onder meer Sc Heerenveen, FC Zwolle en FC Emmen. Bij de F-jes van KSC werd hij destijds gescout door de Drentse profclub.

,,Veel talent en de juiste mentaliteit”, zo oordeelden de kenners. Poelstra focuste zich op zijn grote ambitie: slagen als profvoetballer. Het liefst als centrale verdediger. ,,Ik heb mij in de jeugdopleiding van de profclubs goed kunnen ontwikkelen en stappen gemaakt.”

WKE, TEVV en Nieuw-Buinen

Poelstra speelde een seizoen in de hoofdmacht van FC Emmen, maar na twee kruisbandblessures werd de echte doorbraak als profspeler in de kiem gesmoord.

Na de periode bij FC Emmen keerde hij terug naar het amateurvoetbal. Hij koos aanvankelijk voor toenmalig topklasser WKE, maar dat werd buiten zijn schuld geen onverdeeld succes. De club uit Emmen legde door het faillissement het loodje en de robuuste centrale verdediger beproefde eerst zijn geluk bij TEVV. Vervolgens speelde hij twee seizoenen bij Nieuw-Buinen.

,,Het laatste seizoen bij de Buunders was niet om over naar huis te schrijven. Ondanks het feit dat we op papier zeker een goede groep tot onze beschikking hadden, kwam dat er niet echt uit. We hebben veel pech gehad en kwamen op de beslissende momenten net te kort.”

De cirkel is rond

Met de terugkeer naar KSC is de cirkel voor Roan Poelstra weer rond. Hij is nog steeds gemotiveerd om te laten zien wat hij kan. ,,Het zou mooi zijn als we met KSC weer een stap omhoog kunnen maken. De 3e klasse moet haalbaar zijn. Het is vooral leuk om weer met mijn eigen vrienden te voetballen.”

Voor Poelstra levert de keuze voor KSC ook een praktisch voordeel op. ,,Ik kan weer op mijn fiets naar het sportpark in Schoonoord. Ik hoef me niet meer te haasten om op tijd bij trainingen te zijn. Het is dichterbij huis allemaal meer relaxed en dat is voor mij op dit moment het belangrijkste.”

‘We kunnen de top 5 halen’

Natuurlijk scheelt het een slok op een borrel dat KSC vanaf dit seizoen kan beschikken over een geroutineerde laatste man. Hoe schat Roan Poelstra de kansen voor dit seizoen in?

,,Ik denk dat we net als afgelopen seizoen bij de top-5 kunnen eindigen. Het is echter wel belangrijk dat we iets rustiger aan de bal moeten zijn en over de hele linie moeten we als ploeg wat slimmer en doortastender worden. Hoe dan ook: er is duidelijk iets moois aan het groeien bij KSC.”