Regenboogweek ook in gemeente Coevorden

Coevorden - Van vrijdag 11 tot en met vrijdag 18 oktober is het Regenboogweek in Drenthe. En dus ook in de gemeente Coevorden. Coevorden vindt veiligheid en acceptatie van LHBT-ers belangrijk en wil hier aandacht aan geven.

Vanuit het Diversiteitsplatform Coevorden worden activiteiten gehouden. In het platform zitten vertegenwoordigers van de Jongerenraad Coevorden, COC, de raadsfracties PAC, PvdA en D66 (met onder anderen Lars Hoedemaker uit Wezup, red.), de LHBT-supportgroep en Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Plein tot Plein-loop

Het platform heeft leden van de Loopgroep Coevorden bereid gevonden om een Plein tot Plein-loop met de regenboogvlag te houden als opening van de Regenboogweek. Deze loop is op zaterdag 12 oktober. Om 13.30 uur klinkt het startschot door wethouder Joop Brink bij Hofpoort Incluis aan het Stationsplein. De loop eindigt op de Coevorder Markt. Aanmelden kan via een e-mail: theobaks@home.nl.

Een fototentoonstelling - met diversiteit als thema - opent op vrijdag 18 oktober om 19.30 uur in Hofpoort Incluis. Wethouder Jeroen Huizing neemt de openingshandeling voor zijn rekening. En vanaf 20.00 uur is er een film te zien ter illustratie van de Regenboogweek.

De week wordt op zondag 20 oktober afgesloten met een speciale dienst in het kerkje van Zweeloo. Bernadette de Groot gaat voor in deze bijzondere dienst, die om 10.00 uur start.

Bekijk www.facebook.com/diversiteitsplatformcoevorden voor meer informatie.