Troosttocht Emmemoriam in Rensenpark gaat op herhaling

Het Rensenpark in Emmen was vorig jaar het decor van Emmemoriam, een bijzondere herdenkingstocht door het park voor iedereen die iemand is verloren.

Emmenaar en medeorganisator Gerald Janse bereidt samen met begrafenisondernemers van Monuta, DLE Emmen en crematorium De Meerdijk een tweede editie op 9 februari voor.

,,De reacties van vorig jaar waren hartverwarmend. Ondanks enkele fikse regenbuien kwamen er ongeveer 500 bezoekers naar het park. Kortom, een gedenkwaardige avond die een vervolg verdient, vonden wij.”

,,Absoluut. En net als vorig jaar verhuizen ze na een maandje naar begraafplaats Het Oeverse Bos. Weet je wat bijzonder was? Dat mensen ook na Emmemoriam stenen bleven leggen in het Rensenpark.”

,,Dat klopt, maar het beleid van de gemeente staat tot nu toe alleen een tijdelijke plaatsing toe. Uiteraard blijven we lobbyen voor een definitieve plek.”

,,Uiteraard doen we weer een herdenkingstocht. Dit is overigens geen stoet waar mensen kunnen aansluiten, het is gewoon vrije inloop. Op diverse locaties, zoals het Stadstheater, Loods 13 en theehuis Twessers kunnen deelnemers weer een kaars aansteken of een foto van een dierbare laten ophangen. Verder tekenen Isa Zwart, een koortje en een pianist voor de muzikale omlijsting.

,,Het park is toegankelijk van 17.30 uur tot ongeveer 20.30 uur. Het startpunt is bij de ingang aan de Hoofdstraat.”