Dag van het Haarwerk bij Creativo Care

Emmen - Bij het ene bedrijf stap je gemakkelijker over de drempel dan bij andere. Bij het gecertificeerde haarwerkbedrijf Creativo Care in Emmen weten ze hoe lastig het soms is voor mensen om bij hen aan te kloppen. ,,Schaamte en kwetsbaarheid kunnen mensen tegenhouden”, weet Liane Mestemaker.

Tijdens de Dag van het Haarwerk, die op woensdag 9 oktober plaatsvindt bij verschillende haarwerkbedrijven in het land, willen zij en collega Roelina Prakken de taboesfeer helpen doorbreken met een open huis. ,,Op deze dag staat het iedereen vrij om in een laagdrempelige setting langs te komen en vragen te stellen.”

Lang hoeft Mestemaker niet na te denken over wat zij als het meest lonende van haar vak ervaart. ,,De kritische blik tijdens het passen verandert. Rust en tevredenheid komen ervoor in de plaats.” Mensen stappen een stuk zelfverzekerder de deur uit. ,,Vaak is men bang dat anderen kunnen zien dat je een haarstukje draagt. Maar ze zijn niet van echt te onderscheiden.”

Delicaat karakter

Een groot deel van de klandizie bestaat uit mensen die chemotherapie hebben ondergaan. Anderzijds ziet een kwart van alle vrouwen zich geconfronteerd met haaruitval of hoofdhuidproblemen. ,,Erover praten valt moeilijk vanwege het delicate karakter”, weet Mestemaker.

Bij Creativo Care wordt iedereen ontvangen in een speciaal ingerichte omgeving waar hier discreet mee wordt omgegaan. Klanten hebben keuze uit echt en synthetisch haar. Zowel de intake als het passen zijn geheel vrijblijvend. Waar nodig, wordt maatwerk toegepast. ,,Iedereen verdient mooi haar. Helaas bestaat er nog veel onwetendheid over deze producten. Die hopen we op 9 oktober dan ook weg te kunnen nemen.”

Iedereen is op de Dag van het Haarwerk van harte welkom bij Haarwerkbedrijf Creativo Care, dat is gevestigd aan Stationsplein 5 in Emmen. Liane Mestemaker en Roelina Prakken staan klaar om vragen te beantwoorden.