Regiokampioenschap veldrijden keert terug naar Dalen

Dalen was twee jaar terug het toneel van het regiokampioenschap veldrijden voor Noordoost-Nederland. Het evenement keert, evenals een nationale veldritwedstrijd, op zaterdag 2 en zondag 3 november terug naar het dorp.

Zowel professionele mountainbikers en veldrijders als wielerliefhebbers uit de omgeving kunnen meedoen.

Wie mogen aan de wedstrijden meedoen?

De interclub-wedstrijd op zaterdag 2 november is bedoeld voor mountainbikers en veldrijders. De koers maakt onderdeel uit van een competitie van Noord-Nederland, maar is ook bedoeld voor renners die niet lid zijn van de wielerbond (KNWU). Zij kunnen meerijden via een dagpas. Inschrijven kan ter plaatse op de dag zelf.

Aan de nationale veldritwedstrijd op zondag 3 november doen nieuwelingen, junioren, nieuwelingen-meisjes, junior-vrouwen, vrouwen en elite/beloften mee. Deelnemers dienen een wedstrijdlicentie in bezit te hebben.

‘Cross door het bos’ en open podium

Het blijft in het bewuste weekend niet alleen bij veldrijden. Hardloopvereniging Codac houdt zaterdagmiddag 2 november de ‘Cross door het Bos’ voor jong en oud. Wie meerent, bepaalt zelf het aantal rondes. Meedoen als estafetteteam kan ook. Inschrijven kan ter plaatse.

Lokale muzikale talenten kunnen zaterdagmiddag meedoen tijdens een open podium onder begeleiding van de band Different Faces. Aanmelden kan via Richard Nijstad (richardnijstad@hotmail.com).