Voetbal Coevorden: CSVC nog zonder puntenverlies; moeizame zege VCG; NKVV stelt teleur

CSVC blijft nog steeds zonder puntenverlies in de 3e klasse D. Ook de derde competitiewedstijd leverde een zege op: 4-2 tegen FC Klazienaveen.

De wedstrijd tegen de kampioenskandidaat leek vooraf een lastige opgave voor de formatie van Reinoud Haak, maar CSVC liet zich niet imponeren en was op sportpark Klinkenvlier simpelweg de betere ploeg.

Na een half uur opende Hilko Koster de score met een strakke schuiver in de verste hoek. De bezoekers Klazienaveen ging vanaf dat moment wel meer druk zetten, maar doelman Rogier Assen bleek een betrouwbare sluitpost. CSVC maakte prima handig gebruik van de geboden ruimte en kwam vijf minuten voor rust op een 2-0 voorsprong. Na voorbereidend werk van Bram Maes gaf Dylan Huizing de verdediging van FC Klazienaveen het nakijken. CSVC leek met een 2-0 voorsprong de rust te halen, maar Patrick Bloemberg stak daar een stokje voor. Met een fraaie volley met de buitenkant voet liet hij Rogier Assen kansloos.

Op zoek naar de aansluitingstreffer

In de tweede helft gingen de gasten nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar vonden iedere keer doelman Rogier Assen op hun weg. Door de offensiever speelwijze van FC Klazienaveen kreeg CSVC ruimte en ook kansen. De goed spelende Niels Santing soleerde langs een aantal tegenstanders en kwam uiteindelijk alleen voor de doelman, maar zijn inzet trof de paal. De 3-1 liet echter niet lang op zich wachten: na een aanval over links kwam de bal in de doelmond waar Niels Santing zeer attent reageerde en de bal binnengleed.

Vijf minuten voor tijd strafte Klazienaveen slecht wegwerken van de defensie van CSVC genadeloos af en werd het met 3-2 op het scorebord toch nog even weer spannend voor de Coevordenaren. Na een eigen doelpunt van Jaymie Hemme was het pleit echter beslecht: 4-2. Na drie duels heeft de promovendus nog altijd de maximale score en voert samen met Achilles 1894 de ranglijst aan.

FC Assen – VCG: 1-3

VCG boekte tegen FC Assen een moeizame 1-3 zege. Na ruim een kwartier leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de ploeg uit Geesbrug, want door goals van Levi Dekker en Dinand Post stond er al rap 0-2 op het scorebord. Toen Iwan Koops een opgelegde kans op de 0-3 om zeep hield kantelde de wedstrijd. De thuisploeg kwam terug tot 1-2 en VCG moest met hangen en wurgen de voorsprong verdedigen. Nadat FC Assen - na twee keer geel en een directe rode kaart - met negen man kwam te staan, nam VCG het heft weer in handen. In de 85e minuut zorgde Mark Brinks voor de bevrijdende 1-3.

NKVV – MSC: 0-3

NKVV ging zaterdagmiddag in Dalerpeel roemloos onderuit tegen MSC: 0-3. De ploeg van Mark Eppinga kon tegen de bezoekers uit Meppel niet overtuigen. Bij rust was de stand nog wel in evenwicht, maar in de tweede helft kwam NKVV er nauwelijks nog aan te pas. Gezien de krachtsverhouding had de score zelfs hoger kunnen uitvallen. NKVV staat in de 5e klasse F op de negende plaats met drie punten uit evenzoveel wedstrijden.