Verdiende zege Raptim; Protos steelt zege in slotfase 

Raptim boekte zondagmiddag op bezoek bij FC Ter Apel’96 een even nipte als verdiende 0-1 zege.

De ploeg van Jan Wielink kwam door een doelpunt van Laurens Meppelink al binnen tien minuten op voorsprong. Vervolgens lieten Arnoud ter Bruggen, Lars Hovingh en Laurens Meppelink mogelijkheden op een veiliger marge onbenut.

Na rust kregen beide ploegen enkele kansen. Nadat Sander Bunskoek in de 65e minuut de rode kaart kreeg van scheidsrechter Reints werd FC Ter Apel’96 wel sterker, maar de Groningers wisten niet van de man-meer-situatie te profiteren. Raptim loerde op de counter, maar was in de afronding slordig. Na ruim acht minuten blessuretijd konden de Coevordenaren opgelucht ademhalen en was de driepunter een feit.

Door een doelpunt van Michel Overweg in de laatste minuut heeft Protos ook het derde duel van het seizoen gewonnen. Het naar de 3e klasse gedegradeerde Sc Erica werd op eigen veld met 0-1 verslagen en dat was meer fortuinlijk dan verdiend te noemen.

Na een aftastend begin was de eerste kans voor Sc Erica: een afstandsschot van Jan Willem Wubkes dwong keeper Tim Bakker een corner weg te geven. Echt uitgespeelde kansen had de thuisploeg niet. Dat was vooral de verdienste van de backs Mark en Stan van der Veen, want de beide broers gaven hun directe tegenstanders nauwelijks ruimte om gevaarlijk te worden. Protos was via Robin Soppe en Michel Overweg nog het meest dreigend, maar doelman Bram Gebbeken wist het gevaar te kere. Het grootste wapenfeit voor rust kwam van Hessel Doek. Een strakke corner van Joost Meijerink gaf de inkomende Doek om Protos op voorsprong te komen, maar de timing was niet goed.

Na rust kwam Protos nauwelijks in het stuk voor. Sc Erica had het balbezit en dwong de formatie uit Steenwijksmoer steeds verder achteruit. De thuisploeg kreeg via standaard situaties de nodige kansen, maar die misten telkens de juiste richting. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen totdat in de laatste minuut Michel Overweg - door een misverstand in de verdediging van Erica - de bal op een presenteerblad kreeg en in het lege doel tikte: 0-1.