Germanicus ontsnapt tegen Rolder Boys ; Dalen doet zichzelf tekort

Het was zondagmiddag “even billenknijpen” voor trainer-coach André Mulder in de tweede helft van Germanicus – Rolder Boys.

De Coevordenaren hielden tegen de opportunistisch spelende Roldenaren echter knap stand en wonnen met 2-1, na een ruststand van 2-0.

Germanicus startte op De Pampert voortvarend en Milan van der Weide bewees als afmaker prompt zijn grote waarde. Binnen twintig minuten zette de van MSC overgekomen spits zijn ploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Pas na een halfuur kwam Rolder Boys beter in de wedstrijd en werd ook direct gevaarlijk. Vlak voor rust kreeg de rappe aanvaller Ferdi Hidding een dot van een kans, maar zijn poging verdween hoog over het doel van Vincent Beugelink. Zo bleef het na 45 minuten bij 2-0.

De tweede helft werd eenrichtingsverkeer. Rolder Boys was de betere ploeg, kreeg kans op kans, maar beet zich continu stuk op de taaie defensie van Germanicus en vooral op doelman Beugelink. In de 81e minuut werd het overwicht ook omgezet in een doelpunt. Een kopbal van aanvoerder Marnick Ottens belandde eerst op de paal, maar ging via de hand van Beugelink alsnog over de doellijn. Danny Hingtsman kreeg in de slotfase nog een opgelegde kans, maar het bleef bij 2-1.

Door de zege klimt Germanicus in de 2e klasse L naar de vijfde plaats met zes punten uit drie gespeelde duels.

Dalen deed zichzelf met de 2-1 nederlaag bij FC Lewenborg duidelijk tekort. De mannen van Michel Kerkdijk speelden voor rust behoorlijk en creëerden meerdere goede kansen. Alleen faalden de aanvallers van de Dalenaren of doelman Luca Pietens greep goed in als het nodig was.

In de 35 minuut kwam Dalen met de schrik vrij. Lewenborg kreeg een penalty toegewezen, maar doelman Braam keerde de strafschop van Mark Wollinga. Twee momenten vlak na rust gaven uiteindelijk de doorslag. De stad-Groningers kwamen in de 46 en 49 minuut via Mark Wollinga en Armando Kremer op 2-0. Vijf minuten voor tijd scoorde routinier Tijmen Venhorst nog wel de aansluitingstreffer, maar deze kwam te laat om de gelijkmaker te forceren.