Hardland en Breakpoint Nine spelen bij Metal Front Coevorden

De bands Hardland en Breakpoint Nine spelen zaterdag 12 oktober bij Metal Front Coevorden.

Hardland smeedt muziek uit heel verschillende invloeden. Van heavy rock, AOR, 80’s wave tot toegankelijke (power) pop, waarbij vooral een grote liefde voor muziek uit de jaren zeventig en tachtig doorklinkt en Breakpoint Nine, die Motörhead kruisen met Alice In Chains en Volbeat.

Hardland

De ontstaansgeschiedenis van Hardland is bijzonder. De band begon als een project van de zangers en multi-instrumentalisten Aeilko Venema en Paul Evers. De twee muzikanten deelden dezelfde muzikale voorkeuren, begonnen samen aan songs te werken en voelden uiteindelijk de behoefte om die in een studio vast te leggen. Het resulteerde in 2017 in een eerste album, dat vooral met bevriende muzikanten werd opgenomen.

Het tweede album kon niet op zich laten wachten. Die is er nu in de vorm van ‘In Control’. De cd werd op 18 mei voorafgegaan door de single The Nation’s Biggest Enemies, waarmee ook het nieuwe album opent. Het nummer werd meteen opgepikt door Rock Rage Radio, een van de grootste rockzenders in Amerika. De fel uitgespuwde teksten hadden niet misstaan in een nummer van Rage Against The Machine – waarmee opnieuw blijkt hoe breed het geluid van Hardland is.

Breakpoint Nine

Breakpoint Nine bestond uit drie vrienden, Michel, Ywe en Siger welke voor de fun speelden, maar enigszins verbaasd waren over de chemistry die zij deelden. Sinds een goede zanger zich aandiende bestaat, met het toetreden van Matthias, Breakpoint Nine voortaan gewoon uit vier kameraden.

Met deze chemie op zak werd Guido Aalbers benaderd om dit alles vast te leggen op de gevoelige plaat. Na een studio jam in april werd in juni in één weekend een plaat opgenomen. Hierbij wist Guido de connectie van de band met Motörhead en Volbeat uitstekend vast te leggen en gooide daar ook nog de sound van Alice In Chains overheen. De mastering door Andy Van Dette in New York maakt dat de plaat nog directer is geworden. Met een zanger die ook aan Scott Weiland doet denken is Breakpoint Nine een band die zorgt voor positieve vibes op elk podium.

De deuren van het muziekpodium aan de Monierweg openen 12 oktober om 20.30 uur. De eerste band speelt vanaf 22.00 uur. De entree is gratis.