Nieuwe expositie Zweeler Palet toont kunst van Loes van Dijk en Henk van den Breemen

Zweeloo - De 56e expositie van Het Zweeler Palet toont tot en met 3 november in het kerkje van Zweeloo schilderijen van Loes van Dijk uit Echten en beeldhouwwerk van Henk van den Breemen uit Zuidwolde.

Loes van Dijk

Het werk van Loes van Dijk kenmerkt zich door een grote diversiteit. Zowel qua discipline en techniek als in benadering en onderwerp. Ruim twintig jaar geleden is zij semiprofessioneel gestart met voornamelijk realistisch werk in olieverf en grafiek. De laatste vijf jaar is er een duidelijke verandering te zien. Een enkele keer komt er nog een realistisch stilleven van de ezel. Echter de voorstellingen worden steeds gestileerder tot abstract. De warme kleuren, herhaling, ritme en details zorgen daarentegen voor een herkenbare eenheid, die in de etsen en geschilderde werken terug te vinden is.

Henk van den Breemen

Na zijn vervroegde pensionering was Henk eindelijk in de gelegenheid om zich creatief te uiten. Hij is gaan beeldhouwen. Na aanvankelijk een paar jaar in zachte steensoorten zoals speksteen, serpentijn en albast, gewerkt te hebben heeft hij twee cursussen hakken in harde steen gevolgd. Voor het overige is hij autodidact. Zijn beelden zijn niet geëngageerd en hoeven geen emotie op te roepen. Henk streeft er naar dat ze een zekere rust uitstralen. Sinds 2015 is hij begeleider van de ‘Speksteengroep’ in Toon Hermans Huis Drenthe.

De opening is vrijdag 11 oktober om 19.30 uur. De kerk aan De Wheem 10 in Zweeloo is open vanaf 19.00 uur. De tentoonstelling is tot en met 3 november te bezichtigen op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.