Waterratten in Coevorden opgelet: zwemvierdaagse in de herfstvakantie

Coevorden -Zwembad De Swaneburg is tijdens de herfstvakantie van 21 tot en met 25 oktober het toneel voor de vierdaagse van zwem- en waterpolovereniging De Plons.

Zwemmers gaan in die periode vier dagen steeds om 18.15 uur het water in. Hoe ver ze zwemmen hangt af van de leeftijd. ,,Kinderen tot 10 jaar zwemmen dagelijks 250 meter, dat zijn tien baantjes”, zegt Kristel van Veen. ,,Wie is ouder is zwemt twintig baantjes, omgerekend 500 meter per dag.”

Wie zich inschrijft, krijgt een deelnemerskaart. ,,Die wordt dagelijks na afloop van het zwemmen afgetekend. Het is mogelijk om een dag uit te rusten. Vijf dagen meedoen mag ook, maar voor de medaille tellen uiteindelijk vier dagen mee.”

Demonstratie waterpolo

Naast het trekken van baantjes kunnen zwemmers ook meedoen aan een demonstratie waterpolo, het opduiken van munten uit het bad en op vrijdag na afloop een disco bezoeken.

Meedoen?

Deelnemen kost 10 euro per persoon. Aanmelden kan via de website van De Plons. Wie niet wil zwemmen, maar wel aan de andere activiteiten wil meedoen, betaalt 3 euro.