Emmer burgemeester te gast bij Taal an Taofel in Noord-Sleen

Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen schuift zondag 13 oktober samen met Janny Bruins, Henk Vleems en Roel Luchies aan bij Taal an Taofel in zaal Wielens in Noord-Sleen.

Taal an Taofel is een combinatie van literatuur, zang, muziek en eten. Het programma bestaat uit bijdragen van streektaalschrijvers en zangers.

Janny Bruins schrijft poëzie en vanaf 1986 in het Drents. Af en toe publiceert zij haar werk in tijdschrift Zinnig (eerder Roet en Maandewark). Van Oosterhout schrijft al jaren columns voor de Emmer Courant over de dagelijkse dingen die hij tegenkomt in zijn werk als burgemeester, maar ook in zijn vrije tijd en aan het thuisfront.

Henk Vleems en Roel Luchies speelden jarenlang samen in rockband The Scandals. Daarna begon Roel met liedjes schrijven en sinds enige tijd maakt hij samen met Vleems liedjes in het Drents. Dat resulteerde zeven jaar geleden in het album ‘Jaor’n laoter’.

Het programma begint om 11.00 en duurt tot 14.00 uur. Wie Taal an Taofel wil bezoeken, kan een bericht sturen naar reina.zwiers@planet.nl of even bellen met 0591-362371.