CSVC pakt tweede zege, tienklapper voor VCG en NKVV krijgt deksel flink op de neus

Coevorden - In de 3e klasse D boekte CSVC zaterdagmiddag in eigen huis een 1-0 zege op SVN ’69 uit Nijeveen.

Overtuigend was het allemaal niet wat de promovendus op sportpark Klinkenvlier liet zien. Met name de tweede helft was van een veel te matig niveau.

Aanvankelijk was ook de eerste helft een gezapig schouwspel. Pas na een halfuur gooide de ploeg van trainer-coach Reinoud Haak de schroom van zich af. Dat leverde ook prompt resultaat op. Eerst soleerde Bram Maes vanaf de rechterzijde door de defensie van Nijeveen, maar zijn schot leverde nog geen acuut gevaar op voor doelman Klaas Schraa.

Veel balverlies

Justin Regtop had even daarna wel succes. Een prima aanval over diverse schijven werd door de topschutter knap afgerond: 1-0.

CSVC hield tot de pauze de overhand en kreeg de kans om de score uit te bouwen. Een uitstekende dieptepass zette Justin Regtop alleen voor doelman Schraa, maar de uiteindelijke matchwinnaar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal het doel uit ketsen.

Na rust viel er voor het Coevorder legioen niet veel meer te genieten. CSVC leed veel balverlies, hanteerde te veel de lange bal en had veel te weinig bezetting in aanvallend opzicht om het karwei af te maken. Alleen Wesley Schutten was nog dichtbij een treffer: een uitstekende voorzet van Jarne Pol werd door Schutten rakelings over de kruising gekopt. Het bleef na een stroef duel uiteindelijk bij een krappe 1-0 zege. Door de winst is CSVC nog steeds ongeslagen en voert samen met Achilles’94 uit Assen de ranglijst van de 3e klasse D aan.

NKVV krijgt deksel flink op de neus

NKVV was tegen SETA de bovenliggende partij, maar kreeg in Musselkanaal een flinke tik om de oren. De ploeg uit Dalerpeel vergat het belangrijkste en leed uiteindelijk een geflatteerde 6-1 nederlaag. Bij rust was het 1-1.

In de elfde minuut kwam NKVV door een goal van Robin Veldhuis op 0-1, maar daarvoor grossierden de bezoekers al in het missen van kansen. Tien minuten voor het rustsignaal bracht SETA de gelijkmaker op het bord. In de tweede helft was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde, maar in het vervolg van de tweede helft kreeg NKVV de rekening gepresenteerd voor het missen van opgelegde kansen.

Tienklapper VCG

VCG weet het net al vroeg in het seizoen prima te vinden. De tweede competitiewedstrijd tegen VEV eindigde in maar liefst 0-10. In de eerste helft hield de ploeg uit Klazienaveen-Noord de schade nog binnen de perken ((0-2), maar na rust was VCG heer en meester. De doelpunten werden gemaakt voor Sander van Veen (4x), Stefan Hugen (3x) Jary Moorman, Dinand Post en Danny Benjamins.