Showcase bij Metal Front Coevorden markeert comeback van The Oxford Miners

Coevorden - Vijf jaar lang werd niets vernomen van The Oxford Miners. Tot komende zaterdag. Dan speelt de rockband uit Coevorden bij Metal Front Coevorden tijdens Showcase en jamsessie@MFC, net als metalband Angel Disorder.

The Oxford Miners, waarvan zanger/toetsenist Peter Seinen en bassist/zanger Stefan Spiekman deel uit maken, bestaat al vanaf 2003. In 2014 begon een ‘vijf jaar lange vakantie’. Afgelopen zomer pakte de band de draad weer op, waarbij Seinen en Spiekman zijn aangevuld met gitarist Marco van Delden en drummer Hugo Lippold. De band speelt eigen pop/rockliedjes en covers van onder meer REM, The Cure en Editors.

Angel Disorder

Angel Disorder wordt in 2010 opgericht door de gitaristen Henry ten Napel en Bas Croezen. De muziek van de band laat zich kenmerken door een mix van thrash- en deathmetal gepaard met diepe grunts en al dan niet bedoeld, hardcore-achtige zangpartijen en dit alles in een ‘old school’ jasje. Twee jaar geleden pakt Ten Napel de draad weer op en komende zaterdag staat hij op het podium met bassist Dick Kloosterhuis en drummer Maik Snippe.

De eerste band begint zaterdag om 20.30 uur. De entree is gratis.