Inwoners van Drenthe doen lang met hun jassen

Aangeboden door: Jas.nl

Uit een onderzoek van Jas.nl blijkt dat Drenten net zoals mensen uit de provincie Groningen lang doen met hun jassen.

De webshop heeft dit onderzocht door middel van een enquête onder alle bezoekers van de site. Dit toont dus aan dat de Drentse consumenten nuchter zijn en normaalgesproken hun winter- en zomerjas ongeveer twee jaar lang gebruiken.

Verschil in leeftijd

Hoelang de Drenten doen met hun jas hangt overigens wel af van hun leeftijd. De jongere consumenten uit Drenthe kiezen over het algemeen na anderhalf jaar ervoor om een nieuwe jas aan te schaffen. Oudere inwoners gebruiken soms zelfs drie jaar lang dezelfde jas. Dit grote verschil komt onder meer doordat de jongeren zich meer bezig houden met de mode. Ze kijken regelmatig naar de nieuwe, hippe trends, dit doen de ouderen natuurlijk wat minder. Zij hechten zonder meer minder waarde aan de trends. Bovendien zie je ook een verschil tussen deze groepen als je kijkt naar hoeveel geld ze uitgeven aan een nieuwe jas. Jongeren hebben over het algemeen ongeveer 75 tot 100 euro over voor een jas. Consumenten die 55 jaar of ouder zijn kiezen liever voor een jas die wat goedkoper is. 

Verschil in regio

Naast de verschillen in de leeftijden zitten er ook zeker verschillen in de regio’s van Drenthe. Mensen die wonen in de regio’s Assen en Emmen kiezen vaker ervoor om online een jas te kopen dan inwoners die verblijven in de gemeenten Gieten en Roden. Wat de reden hiervoor precies is, is eigenlijk niet duidelijk geworden in het onderzoek. Het kan mogelijk komen door de samenstelling van de inwoners van deze gemeenten. Daarnaast kan de reden hiervoor ook zijn dat de mensen die wonen in deze regio’s een ander inkomen hebben. 

Welke jassen kopen Drenten?

De inwoners van Drenthe kopen dan ook weinig jassen. Vaak hebben ze maar twee jassen aan de kapstok te hangen, hierbij gaat het natuurlijk om een winter- en een zomerjas. Ze zullen dus geen seizoen jas aanschaffen. Een lente- of een herfstjas zal niet in de hal hangen bij consumenten uit Drenthe. Slechts 25 procent van de bezoekers uit de provincie koopt zo een jas op de webshop van Jas.nl. De winterjas is dan ook vele malen populairder in Drenthe, deze soort jas heeft een aankooppercentage van 65 procent. Natuurlijk is dit ook wel enigszins logisch, want iedereen heeft een winterjas nodig in Nederland.