Gezienus en Appie Hein zestig jaar getrouwd: ‘Ik hoop dat ze mij hier moeten wegdragen’

Dalen - De vlag is uit in de Kieftenhof in Dalen voor Gezienus en Appie Hein. Het echtpaar is vandaag zestig jaar getrouwd.

Met een fraai uitzicht op de Burgemeester Fonteinstraat is het leven goed voor de 82-jarige Gezienus en Appie (81). De rustiek gelegen Kieftenhof draagt daar zeker een steentje aan bij en wat dat betreft is het stel het nodige gewend. Het fraaie Meppen was namelijk lange tijd de woonplaats van het echtpaar Hein. Gezienus zag er het levenslicht, Appie groeide op in buurdorp Oosterhesselen.

De vonk sloeg over op de jaarlijkse Zweelermarkt. ,,In de zweefmolen”, weet Gezienus nog goed. Appie lacht en was die gebeurtenis even kwijt, maar zij weet nog wél goed dat ze na 3,5 jaar verkering trouwde met Gezienus in het Oosterhesseler gemeentehuis.

Inwonen was in die tijd schering en inslag. Zo ook bij Gezienus en Appie, die liefst twintig jaar inwoonden bij de ouders van Gezienus. ,,We hebben een mooie tijd gehad in de boerderij aan het Westerhofsteegje”, zegt Appie. ,,Later verhuisden we in Meppen naar de Bosrand, waar we negentien jaar woonden.”

Voor geen goud

Thans wonen Gezienus en Appie alweer veertien jaar in de Kieftenhof. Ze willen er voor geen goud weg. ,,Alleen het verlaten van de boerderij in Meppen was wel even slikken”, vertelt Appie enigszins mijmerend. ,,Al met al zijn we hier graag in Dalen. Ik hoop dat ze mij hier moeten wegdragen”, vult Gezienus aan.

Hij was in het verleden melkboer en ook werkte hij lange tijd in het bos bij Gees. ,,Vanwege rugklachten werd ik als vijftigjarige afgekeurd.” Appie werkte liefst 24 jaar bij het vroegere Café Habing in Aalden. ,,Ik voetbalde in het tweede team van ZBC en volleybalde later ook in Zweeloo”, zegt Gezienus. ,,Tegenwoordig doe ik nog aan biljarten in Dalen.”

Gezienus en Appie Hein kregen drie kinderen, waarvan hun zoon Bennie is overleden. ,,We hebben acht kleinkinderen en ook acht achterkleinkinderen.”