Geen dwangsom voor Ganzenfestival Coevorden: 'Weeshuisweide ligt er weer keurig bij'

De organisatie van het Ganzenfestival in Coevorden heeft woensdag aan het begin van de middag de Weeshuisweide schoon opgeleverd aan de gemeente Coevorden.

De gemeente had de organisatie maandag een ultimatum gesteld dat het terrein woensdag om 12.00 uur schoon en keurig moest zijn, op straffe van een dwangsom. De hoogte daarvan zou afhangen van de reparatiekosten.

,,Het terrein is goedgekeurd. We gaan geen kosten in rekening brengen”, zegt gemeentewoordvoerder Gert de Groot. ,,De afgelopen dagen was men druk met schoonmaken en opruimen bezig. Alles is hersteld en ook delen van het gras zijn ingezaaid.”

Uitstel van opruimen

Omwonenden van de Weeshuisweide trokken bij de Coevorder Courant aan de bel over de hoeveelheid afval die er zondagmiddag nog op het terrein was achtergebleven, terwijl het festival vrijdagavond had plaatsgevonden. Volgens de gemeente was aan de organisatie al uitstel van opruimen gegund. In plaats van zaterdag 08.00 uur mocht het terrein negen uur later schoon worden opgeleverd. Dat tijdstip werd niet gehaald, waarop na overleg met de festivalorganisator woensdag om 12.00 uur werd afgesproken.

Tweede editie volgend jaar

Het festival trok vrijdagavond 3200 bezoekers naar de Weeshuisweide, pal naast het gemeentehuis en het Kasteel in Coevorden. Die zagen optredens van onder andere Snollebollekes, Tabitha en Martijn Fischer. Organisator Johan Velzing meldde maandag dat het festival volgend jaar op de tweede vrijdag in september een vervolg krijgt.