Speedway Veenoord met sterk deelnemersveld

Veenoord - Speedway Veenoord staat vrijdag 20 en zaterdag 21 september op het programma. De vrijdag staat in het teken van het ONK speedway. De complete nationale top komt naar de wedstrijd in Veenoord.

Eén van de kanshebbers is Henry van der Steen, die vorig jaar nationaal kampioen werd en zijn titel wil prolongeren. Zijn concurrenten zijn in elk geval Geert Bruinsma, Mika Meijer en Jarno de Vries. In het bijprogramma van vrijdag werken de 125cc-rijders hun eerste wedstrijd af in het kader van het ONK.

De Gouden Jopa Helm staat zaterdag 21 september op het spel. Er staan dan op de sintelbaan in Veenoord zeven nationaliteiten aan de start. Zestien coureurs strijden onder kunstlicht om het eremetaal. De wedstrijd telt twintig heats. De vier beste coureurs rijden vervolgens twee finale heats.

Afmelding

Hoewel de organisatie een afmelding kreeg van de winnaar van vorig jaar - de Deen Jacob Bukhave - staat er een sterk deelnemersveld aan de start. Polen wordt vertegenwoordigd door Tomasz Orwat en Aureliusz Bielinskis. Opvallend is de terugkeer van de 43-jarige Paul Hurry, die in 1998 de Gouden Helm won.

De Nederlandse coureurs zijn: Henry van der Steen uit Oude Bildtzijl, Lars Zandvliet uit Mussel, Geert Bruinsma uit Heerenveen, Jarno de Vries uit Jubbega en Mika Meijer uit Winschoten.