Hendrien Scholten: ‘Beter samenwerken om Coevorden bruisend te maken’

Coevorden - De Coevordense Hendrien Scholten is 56 jaar en begon met werken in het personeelsrestaurant van ziekenhuis Aleida Kramer in Coevorden. Na werkzaam te zijn geweest in de horeca, vervolgde zij haar loopbaan in het Coevorder woonwijkcentrum De Schutse. Hendrien is thans mede-eigenaar van restaurant Casa Delicias in hartje vestingstad. Lees meer over haar in deze Doorloper.

Een relatie?
„Ik ben getrouwd met Marco Scholten.”

Coevorden betekent voor mij:
„Ik heb er veel jeugdherinneringen aan en groeide op in de Kerkstraat. Herinneringen zijn de kermis en de jaarlijkse Ganzenmarkt, waar we altijd zakgeld voor kregen. De laatste jaren is er veel leegstand in de winkelstraten en je ziet nu met alle plannen vanuit de gemeente dat er weer verbetering in komt om Coevorden weer goed op de kaart te zetten. En samen maken we Coevorden mooi!”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:
„Zou ik graag willen dat we beter samenwerken om van Coevorden weer een mooie bruisende stad te maken. En met de toekomstplannen zijn we al aardig in de goede richting!”

Vroeger ging ik altijd stappen in:
„De Papilon in Hardenberg, naar Smithies Palace en bezocht ik andere kroegen in Coevorden. Ook ging ik naar punkconcerten. Tegenwoordig ga ik graag naar het theater of naar een musical.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!
„Na het recente mooie evenement op de Weeshuisweide - het Tuinfeest - samen met alle medewerkers op een mooie afloop!”

En dat ik huilde ook…
„Bij verdrietige momenten, maar dat houd ik liever voor mezelf.”

De mooiste muziek is voor mij:
„Heel divers, maar de muziek die we hier bij ons in Casa Delicias draaien maakt me vrolijk. Deze muzieksoort heet Bachata.”

Het eerste wat ik doe als ik na thuiskom, is:
„Een wandeling maken met onze hond Boomer, daarna een ontspannen momentje voor mezelf en aandacht voor mijn dochter.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:
„Spanje en dan vooral het zuidelijke deel van dit land, waar de temperatuur aangenaam is.”

Ik zou graag de volgende personen willen nomineren voor een lintje:
„Mijn moeder wil ik wel nomineren - al heeft zij reeds een lintje - en mijn zus Ria de Jong, die al veertig jaar lang werkzaam is bij Turn Vereniging Coevorden (TVC). Ze heeft al heel veel vrije tijd in deze mooie vereniging gestopt en die inzet levert mooie prestaties op door de leden van TVC.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Als kind wilde ik altijd kraamverzorgster worden, maar doordat ik thuis veel mee moest helpen is dit niet gelukt. Zorg zat altijd in mij en ik heb jarenlang in het Coevorder ziekenhuis gewerkt. Om precies te zijn dus in het personeelsrestaurant. Daarna ging ik de horeca in en na de geboorte van ons tweede kind keerde ik terug in de zorg bij De Schutse. Sinds drie jaar ben ik weer in de horeca werkzaam met onze eigen zaak.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:
„Wandelen, fietsen, sauna, naar het theater én genieten van de rust als ik vrij ben!”

Hoogtepunten in mijn leven zijn:
„Onze trouwdag, de geboorte van mijn zoon en dochter en mijn twee kleinkinderen!”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant?
„Laten we samen van Coevorden weer een bruisende stad maken! Het economisch versterken van Coevorden kunnen we bereiken door inkopen te doen in onze mooie stad én elkaar iets te gunnen. Laten we vooral ook respect hebben voor elkaar!”

Meedoen

Ook meedoen aan onze rubriek Doorloper? Stuur een verzoek naar: coevordercourant@ndcmediagroep.nl.