Verbouwing 't Aole Gemientehoes begonnen: Aol is straks ook nieuw

Schoonebeek - Met het aanbrengen van de eerste schroef in een nieuw kozijn gaf wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) maandagmiddag het startsein van een grootscheepse verbouwing van ‘t Aole Gemientehoes in Schoonebeek.

Henk Vredeveld, voorzitter van de stichting mfc (multifunctioneel centrum) Schoonebeek, assisteerde hem met een waterpas.

Het oude pand aan het Kerkpad wordt zowel van binnen als van buiten onder handen genomen. Zo worden het dak, de kozijnen en de gevels vernieuwd en verduurzaamd, een klus waar de gemeente Emmen 1,7 miljoen euro voor op tafel legt. De stichting mfc Schoonebeek knapt de binnenkant op en stelt hiervoor ruim twee ton beschikbaar.

Van gemeentehuis naar sociaal-culturele verzamelplek

‘t Aole Gemientehoes was tot 1998 in gebruik als gemeentehuis van de toenmalige gemeente Schoonebeek. In 1998 verloor het die functie door de samenvoeging van de gemeenten Schoonebeek en Emmen. Nu doet het gebouw dienst als de verzamelplek voor sociale en culturele activiteiten in het dorp.

Totdat de klus is geklaard, nemen de gebruikers hun intrek in de leegstaande Nicolaasschool. Naar verwachting kunnen zij in december terug naar hun vernieuwde oude stek.