Jarig Het Ellertsveld zit verlegen om nieuwe roltaxi: 'Moderne rolstoelen passen niet in onze huidige bus'

Schoonoord - Het Ellertsveld bestaat tachtig jaar en dat gaat niet alleen aan bewoners van het woonwijkcentrum voorbij, maar ook aan hun familie, medewerkers, vrijwilligers en omwonenden uit Schoonoord.

De feestweek werd maandag geopend, waarbij Jeannet Mulder, voorzitter van stichting Vrienden van Het Ellertsveld, een cheque van 1000 euro ontving uit handen van directeur Theo Hiemstra van Treant Zorggroep. Dat bedrag wordt gestopt in de aanschaf van een nieuwe rolstoelbus.

,,En die is hard nodig”, zegt Hiemstra. ,,Moderne rolstoelen passen niet in de huidige bus. Terwijl zowel bewoners als wijkbewoners er juist graag gebruik van maken.”

Oude foto’s vereeuwigd in glas

Ter ere van het jubileum zijn vier oude locatiefoto’s afgedrukt op glas. Die brengen de geschiedenis van Het Ellertsveld in beeld. ,,Tachtig jaar is niet niks’, sprak wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden bij de opening. Brink nam onder toeziend oog van veel bewoners een duik in de geschiedenis van het wooncentrum.

Wie wint een minuut gratis winkelen?

Om de aanschaf van die rolstoelbus nog dichterbij te laten komen zijn medewerkers van Het Ellertsveld onlangs de wijk ingegaan om loten te verkopen. De hoofdprijs, een minuut gratis winkelen bij de plaatselijke supermarkt, reikt burgemeester Bert Bouwmeester komende vrijdag uit. Dan onthult mevrouw Zwols, de oudste bewoonster, ook het cadeau dat vanuit het verjaardagsfonds aan bewoners wordt geschonken.

De komende dagen storten de bewoners zich vol op het feest: tijdens een brunch, oud-Hollandse spelen, een high-tea en een speurtocht naar Teun, de kanaalgraver van het Oranjekanaal.