Ganzenfestival Coevorden krijgt tweede editie: 'Het moet een traditie worden'

De eerste editie van het Ganzenfestival in Coevorden trok afgelopen vrijdag 3200 bezoekers naar de Weeshuisweide.

Die zagen niet alleen de in Coevorden geboren dj Martijn Biemans draaien tijden het Foute Uur van Qmusic, maar ook de Snollebollekes, zangeres Tabitha en Martijn Fischer die de grootste hits van André Hazes zong.

Het festival was volledig uitverkocht. ,,Bij ons overheerst tevredenheid over de eerste editie”, zegt Johan Velzing. Samen met Dévin Redmeijer en Dino Skopljak vormde hij de organisatie.

Tweede vrijdag in september

,,Vooraf zeiden we dat we voor een tweede editie gaan, mits het festival aanslaat. Ook het feit dat we met dit festival jong en oud willen aanspreken. Dat is in alle toonaarden gelukt en dus gaan we door”, verzekert Velzing, tevens uitbater van het Coevorder stadscafé Rembrandt en Party Palace New York in Nieuw-Amsterdam.

,,We hebben bewezen dat er voor zo’n festival animo in Coevorden is en het blijft niet bij een eenmalig evenement. Een datum voor de tweede editie hebben we al vastgelegd: vrijdag 11 september. De tweede vrijdag in september op de Weeshuisweide. Dat moet een traditie worden, want het is ons en de bezoekers uitstekend bevallen. We hebben louter goede reacties gehoord en gekregen.”

‘Vergunning gaan we binnenkort aanvragen’

De aanvraag voor de vergunning voor de tweede editie gaat binnenkort de deur uit. ,,We willen er vroeg bij zijn, want de gemeente krijgt natuurlijk meer aanvragen voor het organiseren van evenementen”, stelt Velzing. ,,We hebben er alle vertrouwen in, dat komt vast goed. Ja, we denken ook al na over bepaalde artiesten, maar die houden we nog even voor ons. Ze moeten natuurlijk wel kunnen die datum.”