CSVC, Protos en Sweel gaan door in districtsbekertoernooi

Coevorden - CSVC, Protos en Sweel hebben zich afgelopen weekend geplaatst voor de knock-outfase van het noordelijk districtsbekertoernooi.

CSVC won met 1-2 van het stug verdedigende SV Mussel. De Coevordenaren kwamen in de eerste helft op 0-1 door een goal van Dylan Huizing. De Groningers maakten na rust de gelijkmaker. Pas in de slotfase vond Niels Santing een gaatje in de verdediging van SV Mussel en werd matchwinnaar: 1-2.

Sweel - Raptim

Sweel was op ’t Alterbarg in Zweeloo met 4-2 te sterk voor 3e klasser Raptim. Bij rust leidde de thuisploeg met 1-0. Bij Sweel spraken ze van een echte teamprestatie, al was men natuurlijk verguld met de trefzekere Clinton. De rappe Nigeriaanse speler was met twee goals en een assist een belangrijke schakel in de formatie van trainer-coach Jarno Rotgers.

Sweel leverde een sterke eerste helft af en door een goal van Richard Speelman ging het met een verdiende 1-0 voorsprong aan de thee. Na rust was Raptim aanvankelijk de bovenliggende partij en nam door goals van Laurens Meppelink en Jurre Sipma niet eens geflatteerd een 1-2 voorsprong. Onder aanvoering van de nieuwste aanwinst Nelson vocht Sweel zich echter knap terug in de wedstrijd: 2-2.

Arnoud ter Bruggen had vanaf de strafschopstip de ideale kans om de Coevordenaren op voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd gekeerd door Jaap Haan. Vanuit een perfect uitgevoerde counter kwam Sweel door Nelson op 3-2. In de slotfase zette Richard Speelman – opnieuw vanuit een counter - de 4-2 op het scorebord. Door de overwinning werd Sweel poulewinnaar en gaat de koker in voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi.

Zandpol - Protos

Protos bereikte op overtuigende wijze de volgende ronde. Zandpol kreeg op eigen veld met 1-9 klop. De 5e klasser kwam na tien minuten door Stefan Knuppel nog wel verrassend aan de leiding, maar de vreugde was van korte duur. Vooral Rick Meijerink en Michel Overweg waren op schot. Beide namen elk vier treffers voor hun rekening. Bas Grobbe completeerde de oogst van negen treffers.

HOC - KSC

KSC hield promovendus HOC in Odoorn op 2-2, maar kwam net een goal tekort voor plaatsing van de volgende bekerronde. HOC dicteerde de eerste helft en stond bij rust dan ook op een terechte 2-0 voorsprong. In de tweede helft kon KSC aanvankelijk geen vuist maken, maar na een rode kaart aan HOC-zijde kantelde de wedstrijd. Jordin Blaak verkleinde de achterstand tot 1-2 en Damian Mensing scoorde de gelijkmaker. De beide ploegen eindigen in de poulefase in punten gelijk, maar het aantal gescoorde doelpunten gaf uiteindelijk de doorslag.

Gramsbergen - Germanicus

Het reeds uitgeschakelde Germanicus leed in de streekderby tegen Gramsbergen de derde bekernederlaag op rij. Na een 1-1 ruststand werd het 3-1. Germanicus, dat niet over spits Marco Cremer kon beschikken, stelde in de tweede helft teleur. Op de nederlaag voor de ploeg van André Mulder viel dan ook weinig af te dingen. Marco Verhoef nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

De Weide - Dalen

Dalen incasseerde op bezoek bij De Weide een 5-1 nederlaag. Over de hele linie gaf de uitslag een goed beeld van de krachtsverhoudingen. Dalen miste een handvol basisspelers en kon e zaterdag 2e klasser uit Hoogeveen geen pijn doen. Na de 2-0 verkleinde Steven Balstra vanuit een vrije schop de achterstand, maar na rust konden de Dalenaren het niet meer bijbenen.

DSC ’65, VIOS (O) en Sleen

DSC ’65 won met 2-0 van DOS ’63 uit Linde, maar dat was niet voldoende om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Dat gold ook voor VIOS (O) dat in Schoonebeek met 6-0 klop kreeg van SVV ’04.

Sleen revancheerde zich prima van twee bekernederlagen op rij. De ploeg van de nieuwe trainer-coach Bart Otten versloeg Twedo met 4-1 en tankte zelfvertrouwen richting de competitie. Wouter Eiting opende de score, maar nog voor rust bracht Mark Rabbers de partijen weer in evenwicht. Door twee individuele acties van Abdi nam Sleen een 3-1 voorsprong. David Siebring zette met de 4-1 de kers op de taart.

VCG en NKVV

VCG verloor op eigen veld met 0-4 van 3e klasser Hoogeveen en SVN’69 uit Nijeveen had in Dalerpeel geen kind aan NKVV: 1-5.