FOTO's: Eerste Ganzenfestival doet Coevorden goed

Coevorden - Dat was een knallende eerste en uitverkochte editie van het Ganzenfestival, vrijdagavond op de Weeshuisweide in Coevorden centrum. De sfeer zat er goed in en de feestavond had voor elk wat wils.

Van een uitverkocht Paradiso in Amsterdam naar het Ganzenfestival. Het mag duidelijk zijn dat de hoofdact niemand minder was dan de Leidse zangeres Tabitha. Het publiek kent haar maar al te goed vanwege de bekende hit ‘Hij is van mij’. Dat nummer werd samen met Kris Kross Amsterdam, Maan en Bizzey gemaakt.

Voor het optreden van Tabitha kon het publiek in hartje vestingstad genieten van de Snollebollekes en het duo Bombarie. Het laatste uur gingen de feestgangers los bij Het Foute Uur van Qmusic, daar waar uitgerekend oud-Coevordenaar Martijn Biemans achter de draaitafels stond. De avond werd afgesloten door Martijn Fischer, die de grootste hits van Hazes zong.

Tweede editie

Via de pagina op Facebook van het Ganzenfestival wordt de vraag al gesteld of ook de tweede editie er volgend jaar komt. ,,Gezien de reacties zou dit mooi zijn”, zegt bezoeker van het nieuwe festival Arjan Kerssies. ,,Het was een geslaagd feestje met heerlijk nazomerweer en een plaatselijke bui van confetti. Een ouderwets gezellige avond om niet snel te vergeten!”