Kapster Britt Sturing uit Coevorden knipt Tweede Kamerleden voor Prinsjesdag

De 19-jarige Britt Sturing uit Coevorden is één van de kapsters die op Prinsjesdag het haar van Tweede Kamerleden en hun familie gaat stylen.

Ook mbo-studenten van andere opleidingen gaan aan de slag om zo de belangrijke rol van hun opleiding in de samenleving onder de aandacht te brengen.

Het is geen toeval dat de initiatiefnemers bij Britt uitkwamen. Eerder dit jaar stond ze al in de finale van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. In de RAI in Amsterdam werd ze derde. En zo komt het dat ze zich deze derde dinsdag van september in alle vroegte in Den Haag mag melden; al om acht uur neemt het eerste Kamerlid plaats in haar kappersstoel.

Dat Britt later kapper zou worden, werd al op haar achtste duidelijk toen ze zelf voor een knipbeurt in de kapsalon kwam. Britt: ,,Terwijl ik werd geknipt, zag ik om mij heen hoe de kapster hun werk deden. Ik wist gelijk: ik wil dat ook!” Klein detail: ze bevond zich destijds in de salon waar ze nu alweer enige tijd stage loopt. Nog even, want dan heeft ze dat diploma van het Drenthe College in Emmen op zak en staat ze officieel achter de stoel als hairstylist van de kapsalon waar ze nu werkt: Team Twins in Dalen. ,,Ik wil heel goed worden in mijn vak, dus volg ik extra trainingen en doe ik aan zoveel mogelijk wedstrijden mee. Uiteindelijk wil ik graag bij de top van mijn vakgebied horen.”

Britt vertrekt maandag al naar Den Haag waar de organisatie een hotel voor haar en de andere mbo-studenten heeft geregeld.